Simona Halep, FE-NO-ME-NA-LĂ !!!

ianuarie 25, 2018 in Tenis

Simona, toți românii se mândresc cu tine. Ești o mare campioană orice s-ar întâmpla în finală!

Daaaa! Simona Halep este în finală la Australian Open! După un thriller interzis cardiacilor. Probabil meciul carierei. Da, mai mult ca sigur este meciul vieții ei. O luptă incredibilă, cu răsturnări de situație cum demult n-am mai văzut. Simona a avut nevoie de patru mingi de meci ca să ajungă în finala primului turneu de Mare Șlem din acest an. Un 6-3, 4-6, 9-7 cu Angelique Kerber (nr. 16 WTA) de care ne vom aduce aminte, cu plăcere, peste ani. A bătut-o cu capul și picioarele. Fată deșteaptă. Victorie uriașă după o muncă titanică. Superbă din orice punct ai privi-o. Simona Halep este la apogeu din punct de vedere fizic și psihic. Parcă nici nu mai contează că va avea un meci și mai greu în finală, cu Caroline Wozniacki. Simona, trăiește clipa. Ai fost FE-NO-ME-NA-LĂ !!!

Știam că Halep va avea de muncă cu nemțoaica Kerber, o sportivă plină de mușchi și forță. Ca s-o bată, Simona avea nevoie de inteligență și viteză. Mai pe direct, de cap și picioare în formă maximă. Și le-a avut pe amândouă chiar și atunci când a pierdut puncte importante. Puncte câștigate cu rigurozitate matematică, un fel de geometrie victorioasă pe hard-ul de la Melbourne.
Plusul Simonei l-a adus serviciul, altădată punctul ei vulnerabil. Halep a servit excelent, variat și foarte bine plasat. Așa și-a deschis unghiuri de atac care i-au adus multe puncte. Mai ales „servele” spre corpul nemțoaicei. Asta a surprins-o total pe Kerber de n-a mai știut ce și cum! 🙂
Un alt plus la „Simo” l-a adus psihicul. Altădată vulnerabil. Acum este beton. Un psihic care i-a permis să se ridice de la pământ, în setul doi, atunci când Kerber a egalat la 3 după ce Simona a condus cu 3-1. Totuși, cheia meciului au fost loviturile câștigătoare pe care Simona le-a reușit în momentele de maximă tensiune. Punctele alea au turnat plumb în picioarele nemțoaicei. Pur și simplu au dezarmat-o de speranțe!
O revanșă perfectă a Simonei și în fața fostului antrenor Wim Fissette, astăzi în staff-ul lui Kerber. La vremea respectivă și eu am crezut că a greșit renunțând la colaborarea cu belgianul. „Simo” a avut însă dreptate pentru că a câștigat marea majoritate a partidelor disputate contra jucătoarelor antrenate de Fissette. Și cu Azarenka, și cu Konta, și cu Kerber. Toate astea grație muncii alături de Darren Cahill. Un antrenor senzațional. La fel și Andrei Pavel, ultimul sosit în loja tehnică.
Simona Halep arată a lider mondial. Autoritară în joc, sigură pe ceea ce face, plină de încredere. Să vină finala, să vină Wozniacki!