Simona după… „Shock Open”!

ianuarie 29, 2018 in Tenis

Simona, fruntea sus! N-a fost acum dar va fi data viitoare!

Greu să scrii ceva după finala feminină de la Australian Open. Abia acum m-am decis… Simona Halep a făcut totul pentru a câștiga dar a ratat și de data asta un trofeu de Mare Șelm. Nici a treia oară n-a fost să fie. Păcat. Simona a ajuns la spital după acest thriller pe hard. A făcut totul, a dat totul, a jucat și-ntr-un picior, și-a riscat sănătatea dar Caroline Wozniacki a avut acel gram de noroc de care este nevoie la un asemnea nivel. Halep a demonstrat lumii întregi că este o mare jucătoare, o mare campioană. A revenit mereu miraculos, a tras de ea și a jucat finala până la ultima minge. Tenisul Simonei este mai bun ca oricând și sigur va câștiga turnee de Grand Slam. Ce va urma? Refacerea fizică și psihică este pe primul plan după Australian Open. De fapt, „Shock Open”!

Nu am niciun dubiu că Simona Halep putea câștiga Australian Open dacă nu avea aceea accidentare la glezna stângă. Nu vreau s-o scuz ci să subliniez că finala s-a decis în zona rezistenței fizice. La asta aș mai adăuga plusul de șansă de care este nevoie pentru a câștiga trofee de o asemenea anvergură.
Finala Australian Open este un mare câștig pentru jucătoarea Simona Halep. Aici a etalat un altfel de tenis, cu mult peste ceea ce am văzut în anii trecuți. Serviciu bun, ași, lovituri câștigătoare din toate unghiurile, cu toate procedeele, imprevizibilă, entuziasmantă. Rar poți constata atâtea lucruri frumoase la un sportiv care a pierdut o mare bătălie. Dar nu și războiul…
Oameni buni, la acest „Shock Open”, Simona noastră și-a supus corpul unor chinuri greu de imaginat. Nu am simțit asta pentru că Simona a știut mereu să-și ascundă durerea cu un zâmbet discret de parcă dorea să ne facă nouă curaj, nu ei.
La 26 de ani are toată cariera în față. Mai are de jucat mult și bine. Jocul ei arată o constanță dezarmantă. La toate capitolele: fizic, tehnic, psihic. Sigur va câștiga nu unul ci mai multe turnee de Grand Slam. Fără doar și poate, „Australian Open” reprezintă un mare câștig pentru cariera ei. La Melbourne a văzut exact ce și cum trebuie făcut ca să ajungă acolo unde se avântă vulturii.
Faptul că Simona a pierdut primul loc WTA nu reprezintă o dramă. Dimpotrivă. Presiunea s-a mutat de pe umerii ei pe cei ai Carolinei Wozniacki. Și asta-i bine pentru că-i va ușura misiunea spre trofeele WTA. Mai ales alea de Mare Șlem!