„La mulți ani” pentru „Rege”!

februarie 5, 2018 in Special

Gică Hagi sau bucuria de a juca fotbal. Și-a respectat meseria de fotbalist, s-a respectat ca om. De asemenea, a respectat România!

De astăzi, Gică Hagi îmbracă tricoul cu nr. 53 pe drumul vieții. Simplu: e ziua „Regelui”. Fără doar și poate, Hagi a fost cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. Un om care a jucat cu sufletul din dragoste de fotbal. Greu de descris în cuvinte o astfel de stare. Un familist exemplar, un om care a respectat pe toți cei cu care a colaborat sau lucrează. Lumea i-a spus „Rege” pentru că Hagi a fost mereu un lider. Un lider pe teren, un lider în vestiar, un lider dincolo de stadion. Oricând și oriunde. Un stil pe care și l-a păstrat și astăzi în tot ceea ce face. Uneori se aprinde mai mult decât trebuie doar pentru că vrea lucruri bine făcute. Ce să mai lungesc vorba, un model pentru orice sportiv și nu numai. La mulți ani, Gică Hagi!

Cât timp a jucat în țară am avut șansa să urmăresc din tribune cariera marelui Gică Hagi. Driblingurile și șuturile sale sunt de neegalat. Aveau ceva special care nu mai vedem astăzi. Nici afară că aici, în țară, mai trebuie să treacă ani buni ca să apară un fotbalist asemănător.
Un om care a pus multă pasiune într-un sport care i-a schimbat viața în bine. Hagi a dat totul pentru fotbal și a primit în schimb glorie și bani. Un adevărat model pentru sportivii care vor să ajungă acolo sus, pe locul 1. O definiție pentru performanță la cel mai înalt nivel: muncă + sacrificiu + atitudine + respect.
Gică Hagi și-a dorit mereu să fie cel mai bun. Câți dintre noi gândesc astfel? Cine vrea să bifeze reușite mărețe trebuie să își propună țeluri înalte. Performanța, pe scurt, înseamnă să vrei să fii primul. Să crezi cu adevărat într-un asemenea ideal, iar Hagi a crezut și a reușit pe deplin.
Astăzi, Hagi îmbracă tricoul vieții cu numărul 53 din care 47 de ani i-a dedicat fotbalului. De pe vechiul maidan, unde înnoda picioarele copiilor cu fente amețitoare, până pe marile stadioane ale lumii. O viață pentru o pasiune transformată într-un destin fericit.
Gică Hagi, omul care a transformat fotbalul într-o stare de spirit. Pentru el, pentru familie, pentru colegi, pentru suporterii de pretutindeni. De aceea i s-a spus „Regele”!