Simona Halep, tare și-ntr-un picior!

ianuarie 16, 2018 in Tenis

Simona Halep se bucură pentru victorie dar cel mai impotant este ca glezna stângă să fie ok!

Victorie mare pentru Simona Halep în debutul la Australian Open. Nu că puștoaica Destanee Aiava (17 ani) ar fi cine știe ce jucătoare (a afișat multe fumuri de vedetă pentru vârsta ei dar a liniștit-o Simona! 🙂 ) ci pentru că în ultimii doi ani Halep a pierdut mereu în primul tur. Era o problemă de mental care s-a rezolvat frumos: 7-6, 6-1. Dar nu ușor. Pur și simplu într-un picior. În primul set, Aiava a avut 5-2 și două mingi de set dar Simona a revenit fantastic. Apoi a venit șocul. În setul următor, în al doilea punct din ghemul doi, Simona a forțat și a căzut la pământ acuzând dureri cumplite la glezna care i-a mai creat probleme. După meci a spus că „Acolo… m-am speriat!” dar cursa și lupta cu propriul corp par mai importante decât numele adversarei din turul 2, Eugenie Bouchard. Pur și simplu, Simona Halep a câștigat meciul cu Aiava din instinct. Bravo, Simonico. Ești tare!

Aiava (nr. 193 WTA) a făcut un meci mare. Culmea, a jucat mai bine în setul doi chiar dacă l-a pierdut cu 1-6. În primul a avut 5-2, două mingi de set dar experiența Simonei și-a spus cuvântul. Poate sunt prea aspru cu australianca dar nu mi-au plăcut ifosele acestei puștoaice: a mers la vestiar ca să fie tratată din cauza căldurii deși putea primi îngrijirile pe teren, rachete trântite de sol și prinse șmecherește în aer, grimase ironice la mingile bune ale Simonei și altele. Nu-i vor prinde bine în carieră dacă nu scapă de ele.
Simona nu și-a pierdut încrederea. Poate acesta este marele câștig din ultima vreme. A jucat ceea ce trebuia ca să evite o mare surpriză și a reușit. În setul secund, când avea 1-0, Halep a trăit clipe groaznice. A forțat să ajungă la o minge, iar glezna stângă a fost la un pas să cedeze. Bandajată, Simona a continuat meciul dar a jucat prudent fără să forțeze la punctele grele.
Ce va fi? Greu de spus acum. La prima vedere, sperietura pare mai mare decât accidentarea. Totuși, în următoarele ore un diagnostic medical va face lumină. Doar două zile de odihnă pentru a rezolva problema. La Simona, lupta cu propriul corp pare mai importantă decât adversara din turul următor, canadianca Bouchard. Dacă glezna Simonei va arăta bine și îi va permite să joace la un nivel optim nu avem de ce să ne facem probleme, zău așa! 🙂