Simona, ca viscolul!

ianuarie 4, 2018 in Tenis

Simona Halep a spulberat-o pe Sabalenka pentru o semifinală românească cu Irina Begu.

Simona Halep a spulberat-o pe Aryna Sabalenka în „sferturile” de la Shenzhen. Un sec 6-2, 6-2 pentru o semifinală sută la sută românescă cu Irina Begu, colega din semifinala de la dublu. 🙂 Frumos. Simona a fost precum viscolul căruia îi cam ducem dorul. 🙂 A făcut cam ce-a vrut cu Sabalenka, nu a greșit și a fost decisivă exact atunci când era nevoie. „Simo” se simte bine la Shenzhen, iar asta se vede în jocul ei. Oricât am vrea să evităm subiectul după cum arată tabloul este doar un pas spre o nouă finală cu Maria Șarapova. Un meci așteptat de toată lumea. Un test de top înaintea primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Nu a fost un meci ușor contra bielorusei. Halep a returnat ca la carte servicile puternice ale Sabalenkăi și a speculat fiecare greșeală a adversarei. Doar 57 de minute pentru calificarea în semifinale. Chiar e bine pentru acest început de sezon.
Semifinală cu Irina Begu. Colega Simonei de la dublu alături de care va juca tot în penultimul act la Shenzhen. Frumos dar greu. Până acum, Halep și Begu s-au întâlnit de trei ori, Hobart (2012), Madrid (2016) și Wuhan (2016). De fiecare dată s-a impus Simona dar de atunci Irina și-a îmbunătățit mult jocul. Totuși, Simona Halep rămâne favorită.
Toată lumea vorbește despre o posibilă finală cu Maria Șarapova. Asta dacă rusoaica va putea trece de Katerina Siniakova, în semifinale. Nu-i va fi ușor dar cum imaginea Mariei continuă să se vândă foarte bine cred că este cel mai dorit nume în ultimul act.
Simona a început bine anul. Semn bun pentru ceea ce va urma. Indiferent de rezultate, Halep își va păstra locul 1 WTA și după turneul de la Shenzhen. Cel mai important este că își intră în formă pentru Australian Open. Un turneu de Mare Șlem extrem de important. Așa cum am mai spus cred că în acest an Simona va câștiga nu unul ci două turnee de Grand Slam. De ce n-ar începe cu Australian Open? 🙂
Clar, jocul Simonei Halep arată bine. Experiența își pune din ce în ce mai mult amprenta, fizic e beton, iar în plan mental nu am mai văzut ieșirile nervoase din trecut. Simte că depinde doar de ea și asta e bine. Va avea un an super!