Simona, gata de circuit !!!

decembrie 28, 2017 in Tenis

„Succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi.” – Robert Collier (scriitor american)

Dincolo de tonusul pozitiv dat de triumful în turneul demonstrativ din Thailanda, Simona Halep este pregătită mai mult ca niciodată pentru circuitele WTA. Nu are probleme de sănătate, s-a antrenat cum scrie la carte și are un an în plus de experiență. Și ce an! Un an în care a ajuns prima jucătoare a lumii. Mai rămâne acel mult râvnit titlu de Grand Slam dar este timp și pentru asta. Simona s-a călit destul, iar dacă ne gândim la finala pierdută la Roland Garros am spus totul. Avem toate indiciile pentru un an 2018 de senzație. Cred cu tărie că va câștiga cel puțin două turnee de top, iar când afirm asta mă gândesc la Roland Garros, Australian Open sau US Open. La Wimbledon se joacă pe iarbă, o suprafață capricioasă pe care Simona nu s-a simțit în largul ei. Dar mai știi? Singurele condiții: să fie sănătoasă și să aibă un pic de șansă cu tabloul ca să evite de la început meciurile tari. Simona Halep poate câștiga orice turneu de Mare Șlem. Ce-a fost 2017 dar ce va fi 2018!

Turneul demonstrativ de la Hua Hin și cele câteva zile de pregătire din Thailanda au reprezentat finalul celor cinci săptămâni de antrenamente efectuate în România. Simona Halep a ajuns la 26 de ani, are mai multă experiență, știe mai bine ce trebuie să facă pentru a rămâne acolo sus în vârful piramidei.
Am văzut-o în Thailanda cum s-a impus în fața Johannei Konta și Karolinei Pliskova. Chiar dacă a fost vorba despre un turneu demonstrativ, Simona ne-a arătat forță și un control total al jocului. Mai pe direct a făcut cam ce-a vrut. Fizic și mental este mai în formă ca niciodată. Sper ca rezultatele viitoare să confirme ceea ce spun.
Important este să stea departe de accidentări. Tonusul fizic afișat în Thailanda a fost la cote înalte. Erorile din trecut s-au corectat, a învățat din greșeli. Dacă va fi sănătoasă va avea parte de un an strălucitor. Repet, plusul de experiență îi dă doza de încredere pe care n-a avut-o atunci când la Roland Garros a fost la un pas de titlu.
Depinde de ea să creadă în triumful total. A ajuns pe locul 1 WTA dar chiar dacă va rămâne acolo performanța Simonei nu va străluci în soare fără câștigarea unui turneu de Grand Slam. Ar închide gura la mulți însă dincolo de orgolii este impactul fabulos dat de un asemenea succes.
Simona Halep va câștiga nu unul ci cel puțin două turnee de Mare Șlem. Un pronostic bazat pe ceea ce poate fata asta!