Aproape… De Anonim(at)

decembrie 8, 2017 in Liga Europa

Din câte se vede și Europa League începe să devină o pălărie prea mare pentru fotbalul românesc!

Jale mare în Liga Europa. FCSB a dat cu bâta-n baltă după ce părea că acontase locul 1 în grupa G cu mult timp în urmă. „Experimentele” la nivel de echipă au continuat având girul patronului. O primă explicație pentru rezultatul jenant cu Lugano (1-2). Apoi mai este de pus la socoteală suficiența care s-a văzut la mai mulți jucători. Am mai vorbit despre asta dar e musai de repetat. Liniștea financiară provocată, inevitabil, de salariile grase necuplate direct la obiectivele de performanță produce astfel de derapaje. Jucătorii se mulțumesc cu puțin, iar asta nu e bine. În frunte cu De Amorim. Pardon, mai repede… „De Anonim” că părea din alt film. De fapt, mai toată echipa a căzut într-un fel de anonimat existențial care nu prevestește nimic bun pentru ceea ce va urma. Și bătuți, și cu banii luați!

Atunci când alergi după mai mulți iepuri deodată există riscul să nu prinzi niciunul. Valabil pentru FCSB, singura echipă românească prezentă în competițiile europene. În urmă cu o lună puteam face pariu că locul 1 din grupă este deja câștigat. Da de unde! 🙂 Jumătățile de măsură și experimentele fel de fel, rotația prea accelerată de jucători au făcut ca fcsb-iști să piardă șefia grupei europene, bani mulți, locul 1 în campionat plus o serie de jucători accidentați.
Principalul vinovat este patronul Gigi Becali. Sub girul domniei sale se fac toate permutările de jucători. Antrenorul Dică vrea să pară independent, că deciziile îi aparțin însă declarațiile date de domnul Becali la televiziuni îi știrbesc antrenorului, în fiecare zi, încetul cu încetul, autoritatea pe care o are în fața jucătorilor. Dică ar trebui să pună piciorul în prag: ori face singur echipa, ori pleacă!
După perioada de pauză competițională pentru echipa națională, FCSB a intrat într-un anonimat periculos. Pare o echipă de pluton, obosită, fără inspirație, care mai degrabă așteaptă Sărbătorile decât meciurile decisive din acest final de sezon. Și asta în ciuda investițiilor de milioane și milioane de euro.
Criza pare departe de a fi încheiată dar nu atât de departe ca rezolvare. De câteva zile, nume importante de antrenori se rotesc în spațiul media. Totuși, Dică este susținut în continuare de rezultate și măcar din această perspectivă are tot dreptul să-și continue munca. Cu condiția să fie lăsat în pace atunci când vine vorba despre primul unsprezece. Altfel, la fel ca și în anii precedenți, se va rata un nou campioant, iar vinovații vor fi… alții 🙂 !!!