Ioniță, de la pumnu-n piept la zero fotbal!

decembrie 4, 2017 in Liga 1

Alex Ioniță ar face bine să înțeleagă acest citat: „Fă bine cât poţi de mult şi vorbeşte despre asta cât poţi de puţin.” – Charles Dickens

După meciul câștigat cu FCSB, Alex Ioniță n-a ezitat să se bată cu pumnu-n piept: „Sunt cel mai bun din România, iar steliștii nu pot fi campioni fără mine”. După acest moment de grandomanie au urmat două partide importante în tricoul Astrei Giurgiu: cu Chindia Târgoviște (2-0, Cupa României) și cu Iașul (0-1, Liga 1). În ambele jocuri prestația lui Alex Ioniță a fost dezamăgitoare. Nu a marcat dar nici n-a rupt gura târgului cu cine știe ce realizări. În schimb am văzut pase cu călcâiul, la 0-0, și fel și fel de fițe rezultate dintr-o stare de superioritate absolută față de cei aflați pe gazon. De aceea a fost schimbat în ambele partide. Păcat. Un fotbalist tânăr, de viitor, dar care este încă prizonierul unor „axiome” greșite. Nu trebuie să spună Ioniță dacă are valoare ci antrenorul său, selecționerul echipei naționale, impresarii, alții. Și uite așa, de la prestația bună cu FCSB a ajuns la zero fotbal cu Chindia și Iașiul. Păcat, e băiat tânăr, are valoare, dar fără bun-simț și modestie nu va reuși să ajungă pe cai mari. Niciodată!

Fără doar și poate, Alex Ioniță reprezintă unul dintre jucătorii pe care se poate baza echipa națională. Din păcate, balcanismul apucăturilor sale îl trag mult în jos. Ioniță pune prea mult patos în ceea ce spune și face prea des trimiteri ironice la adresa rivalelor. Ultima e de pomină: „Sunt cel mai bun din România, iar steliștii nu pot fi campioni fără mine”. Pur și siplu, omul se laudă singur! 🙂 (http://www.sport.ro/liga-1/aroganta-lui-ionita-dupa-ce-a-distrus-steaua-nu-pot-fi-cei-mai-buni-fara-mine-iar-eu-nu-ma-duc-la-ei.html)
De atunci a trecut o săptămână, iar Astra a avut două meciuri importante: cu Chindia Târgoviște, 2-0 în „optimile” Cupei României, și CSMS Iași, 0-1 în campionat. Efectul laudelor lui Ioniță a fost că n-a prea contat în cele două partide. N-a marcat, a fost schimbat în ambele jocuri, nu a avut cine știe ce realizări. Doar niște călcâie, la 0-0, care au atras un pic atenția. 🙂 În rest, puțin fotbal. 🙁
Ioniță este un jucător bun, de perspectivă, dar încă n-a confirmat la cel mai înalt nivel. Ironiile sale la adresa rivalei FCSB sunt pe placul unora dar îi fac mult rău. La sportivii tineri, fumurile de vedetă să urcă repede la cap, iar dacă nu există un autocontrol apare riscul ca „vedeta” să cadă la fel de repede în anonimat.
Prestațiile din meciurile cu Chindia și Iașul au dezamăgit și nu-l recomandă pentru națională sau un eventual transfer afară. Respectul față de adversar, și nu numai, contează pentru CV-ul oricărui fotbalist. Sperăm că Alex Ioniță va realiza repede că bătutul cu pumnu-n piept nu-i face bine. Nici pentru echipa națională, nici pentru un posibil transfer în străinătate!