Simona, pas cu pas!

martie 14, 2018 in Tenis

În 2015, Simona Halep a strâns în brațe trofeul de la Indian Wells. Peste câteva zile așteptăm… reeditarea!

Deja este în „sferturi” la Indian Wells. Nu ușor, muncit, însă ce mai este simplu în circuitul WTA? Simona Halep a trimis-o acasă și pe chinezoaica Qiang Wang. Suficient pentru a-și securiza locul 1 mondial că Wozniacki nu va mai prinde finala fiind eliminată de o rusoaică de 19 ani tare ca fierul: Daria Kasatkina. Simona abordează fiecare decizie, meci, minge sau punct pas cu pas, iar asta o va ajuta enorm să rămână acolo sus. Nu va fi simplu. Ați văzut cum era să se piardă în primul set cu Wang? Noroc cu intervenția antrenorului Darren Cahill, la 5-4 pentru Wang, care a adus-o pe Simonica cu picioarele pe pământ. Și a fost bine. Până la urmă sunt una și aceeași echipă. Cum surprizele se țin lanț la Indian Wells în meciurile următoare orice este posibil. Cert este că Simona Halep se simte bine, joacă de plăcere și o face ca la carte. Pas cu pas, tot mai aproape de trofeu!

Meciul cu Wang n-a fost un galop de sănătate așa cum credeau unii. Complicat tare. Cel puțin în primul set unde doar intervenția energică a antrenorului Darren Cahill a temperat nervișorii care-și făcuseră loc în jocul Simonei. Injecția de luciditate primită de la australian a picat la fix, iar de la 5-4 pentru chinezoiacă setul a fost câștigat de Halep cu 7-5. După care drumul spre victorie a reprezentat doar o chestiune de timp și scor: 6-1.
Simona are și noroc. În sport acest detaliu contează enorm. Mai ales atunci când cineva luptă pentru trofee. Surprinzător, Caroline Wozniacki (nr. 2 WTA) și-a luat adio de la turneu fiind eliminată de rusoaica Daria Kasatkina. Așa că Simona rămâne lideră autoritară a clasamentului mondial. Mai puțină presiune în meciurile următoare? Ceva relativ pentru că acum așteptările tuturor sunt și mai și. Lumea vrea ca Simona Halep să câștige trofeul de la Indian Wells! 🙂
Urmează confruntarea cu croata Petra Martic (nr. 51 WTA). Pare simplu dar nu este așa. Până acum am avut parte de mari surprize, iar multe dintre favorite au părăsit deja Indian Wells. Dacă își va controla bine trăile, nervii, Simona poate bate tot ce-i iese-n cale. Darren este lângă ea gata să-i spună unde și ce greșește.
Ne bucurăm că „Simo” își alege bine pașii, programul, turneele. Și asta contează în păstrarea supremației. Acum, meciul cu Petra este cel mai important. După care se poate gândi la Pliskova, Kerber, Kasatkina sau cine va ajunge aproape de trofeu!

P.S. Simona Halep – Petra Martic, astăzi, ora 22:00, în direct la Digi Sport 2!