Simona Halep, în grafic!

martie 10, 2018 in Tenis

Simona Halep, calificare meritată în turul 3 la Indian Wells (USA)!

Simonica este în turul III la Indian Wells. Sincer, emoțiile cu care a venit pe pământ american ne-au cam speriat. Temătoare, parcă fără încredere. După partida pierdută la dublu, alături de Irina Begu, meciul cu cehoaica Kristyna Pliskova (nr. 77 WTA) trebuia câștigat cu orice preț. Altfel, revenirea Simonei după accidentarea la gleznă putea s-o arunce într-un vârtej al neîncrederii. N-a fost așa. Halep s-a impus cu un scor simetric, 6-4, 6-4. Simona a fost extrem de inspirată exact atunci când a avut nevoie. Suficient de bine la debutul într-un turneu de top. În turul III, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Dominika Cibulkova și Caroline Dolehide.

Debut de turneu cu numeroase greșeli neforțate. Pe undeva de înțeles. Așa se întâmplă la revenirea după o accidentare nasoală. Apoi, cu fiecare minge jucată Simona și-a redescoperit stilul care a consacrat-o. Procentele pe ambele servicii au crescut, iar după ele s-au înmulțit și punctele obținute cu lovituri direct câștigătoare.
Meciul a devenit unul pe contre însă Halep a forțat și a făcut exact ceea ce trebuia ca să se impună în două seturi. În aplauzele românilor prezenți în tribune și sub ochii Nadiei Comăneci aflată în lojă. Important este că totul a ieșit bine.
Ce va urma? Totul depinde doar de Simona. Ține de încredere și curaj. Din punct de vedere psihologic progresele Simonei sunt evidente dar doza de încredere și-o ia din victorii. Ele o propulsează spre marea finală indiferent de locul și numele turneului.
Sincer, toți visăm la un meci cu trofeul pe masă. Dar până acolo mai are de muncă. Se anunță nume grele pe traseu dar Halep poate să le bată pe toate. Inclusiv pe celebra Serena Williams. Meci cu meci va ajunge acolo unde își dorește.