Alegeri stropite cu noroi

martie 7, 2018 in FRF

Fotbalul românesc are nevoie de un manager cu personalitate care să-l tragă-n sus!

Alegerile pentru șefia FRF au intrat într-o zonă murdară. Răzvan Burleanu a publicat pe blogul său episodul 1 din „romanul foileton «Să spunem adevărul»”. Acuzații engros avându-l ca țintă pe fostul șef de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dar cu trimitere clară spre actualul candidat, Ionuț Lupescu. O reclamație „sănătoasă” la adresa cuiva, publică, pentru a se putea arunca cu noroi în altcineva. Ionuț Lupescu n-a avut nicio treabă cu „schemele cu robineți” postate de Burleanu, iar Sandu a plătit cu funcția și renta viageră erorile din mandatul său. Dacă domnul Burleanu crede că Lupescu este atât de vinovat, de ce n-a făcut publică toată povestea asta imediat după preluarea funcției de președinte al FRF? Practica postdecembristă ne-a demonstrat însă că stropitul cu noroi în campania electorală are efect de bumerang. Mai pe direct, cine face așa ceva pierde!

Faptul că Răzvan Burleanu vine cu acuzații la adresa administrației Sandu, după patru ani de la preluarea mandatului, aprinde din start becul roșu. De ce nu a făcut-o atunci? Presa a vorbit de fel și fel de audituri dar cifrele ies la suprafață abia acum. Ciudat pentru că Mircea Sandu nu este candidat la alegerile din aprilie, iar insinuarea că Ionuț Lupescu nu a luat atitudine în perioada cât a fost director general al FRF pică din start. „Kaiserul” nu apare în nicio „schemă cu robineți” postată pe blogul lui Burleanu!
Păcat că s-a ajuns aici. Ionuț chiar a făcut ceva pentru România. Din păcate, nu este prima dată când nu știm să ne prețuim valorile. Lupescu a avut calitate și ca jucător, și ca manager, și ca administrator. Nu oricine ajunge să lucreze la un nivel atât de înalt cu UEFA precum a făcut-o „Kaiserul”. Apropo de UEFA. Înainte de înscăunarea lui Burleanu, Mircea Sandu era membru în Comitetul Executiv al UEFA. Omul ăsta a greșit dar a și făcut multe lucruri bune pentru fotbalul românesc. La UEFA putea să mai ajute România mulți ani dar s-a dorit cu orice preț înlăturarea lui. Și cu ce ne-am ales? În clasamentul FIFA, naționala a coborât de pe locul 15 (2014) tocmai pe locul 36 (2018)! 🙁
http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/associations/association=rou/men/index.html
Aruncatul cu noroi în Ionuț Lupescu reduce vot cu vot șansele ca Burleanu să rămână șef la Casa Fotbalului. Abordarea aceasta agresivă va avea efect invers și-l va propulsa mai ușor pe Lupescu spre funcția de președinte al FRF. Peste o lună și-un pic vom vedea cine are dreptate!