„Kaizerul”, din nou pentru România!

februarie 27, 2018 in FRF

La 49 de ani, Ionuț Lupescu vine cu o carte de vizită impresionantă și toate atuurile pentru a ajunge președintele FRF!

Mai mult ca niciodată, fotbalul românesc are nevoie de experiența managerială în administrația UEFA a lui Ionuț Lupescu. Lumea l-a poreclit „Kaiserul” pentru stilul de joc, comportamentul și disciplina germană etalate de-a lungul întregii cariere. A îmbrăcat tricoul cu tricolor de 74 de ori și a marcat șase goluri pentru România. Și-a respectat colegii, antrenorii și suporterii care l-au iubit oriunde s-a aflat. Lupescu merită să devină conducătorul fotbalului românesc pentru că a acumulat o experiență uriașă ca jucător, antrenor, organizator și administrator. Merită tot respectul nostru pentru că a ales să renunțe la o carieră sigură în conducerea UEFA pentru a pune umărul la salvarea fotbalului românesc. Sunt sigur că va reuși pentru că ideile, entuziasmul și capacitatea sa de muncă pot redresa din temelii un sport care poate (re)aduce românilor bucuriile de altădată. Succes, Ionuț !!!

Povestea că oricine poate deveni un bun manager în fotbal fără să aibă nicio treabă cu acest sport ține de abordările cu jumătăți de măsură decât de responsabilitate și eficiență. Exemplele din ultimii ani oferite de mass-media sunt elocvente și cred că nu mai e cazul să le reluăm. Important este ceea ce va urma…
Ionuț Lupescu și-a anunțat oficial candidatură la șefia Federației Române de Fotbal (FRF). La evenimentul în care şi-a prezentat programul pentru următorii opt ani s-au aflat nume mari ale fotbalului românesc: Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Victor Piţurcă, Marius Lăcătuş, Ştefan Iovan, Tudorel Stoica, Dan Petrescu, Florin Răducioiu, Cristian Chivu, Florin Prunea, Adrian Ilie, Ioan Andone, Gino Iorgulescu, Daniel Timofte, Daniel Niculae, Ciprian Marica, Daniel Pancu, Basarab Panduru, Costel Gâlcă, Adrian Iencsi, Răzvan Raţ, Gheorghe Mihali, Gheorghe Mulţescu, Ionel Ganea, Ioan Andone, Dorin Mateuţ, Dumitru Stângaciu, Bogdan Stelea, Cristian Balaj, Adalbert Kassai, Mircea Sandu, Pompiliu Popescu, Justin Ştefan şi Robert Pongracz.
Fotbalul românesc are nevoie de o viziune europeană. Pe termen mediu și lung care să vizeze două direcții: sportiv și administrativ. O strategie în care să fie implicate total toate structurile de conducere ale statului român. Pe cifre reale. Un om ca Ionuț Lupescu poate să facă asta bine. Merită încrederea tuturor!