Greu de… oprit

martie 15, 2018 in Tenis

Simona Halep are joc de numărul 1 WTA!

Nici acum, la ore bune distanță, nu știu cum a reușit Simona Halep să câștige meciul cu Petra Martic. Cu ADN-ul unui popor care știe să lupte continuu, croata a etalat un joc senzațional. Paradoxal, tocmai asta a stârnit ambiția Simonei. Putea câștiga partida în tie-break dar s-a grăbit la o minge ușoară, în apropierea fileului, și așa s-a ajuns la decisiv. Atunci, la 3-1 pentru Petra, când mulți credeau că totul e pierdut, „Simo” s-a regăsit pe ea însăși ajutată de indicațiile matematice ale antrenorului Darren Cahill. Cu privirea încruntată, ca de puștoaică supărată că fata din fața ei arată mai bine, în cazul nostru juca mai bine 🙂 , Simona a urcat prestația ei la cote sublime. Cu lovituri ca din topor, în care a pus furia acumulată după toate erorile neforțate din meci, cu mingi așezate cu precizie geometrică pe hard-ul albastru de Indian Wells, cu execuții inventate miraculos din poziții aproape imposibile, Halep a măcinat-o pe Martic minge cu minge până ce croata a cedat meciul. Un 6-4, 6-7 (5), 6-3 de poveste, după aproape două ore și jumătate de tenis fantastic!

Vântul puternic a reprezentat marele adversar al ambelor jucătoare. Dar și așa, tenisul oferit de Simona Halep și Petra Martic (nr. 51 WTA) a fost senzațional. Simona putea câștiga lejer, în două seturi, dar și-a complicat viața în tie-break. Asta după ce croata a avut 5-2 la ghemuri. La un moment dat, Petra a avut 5-2 și în tie-break dar „Simo” a revenit din nou până la 5-5. Halep a ezitat la o minge în apropierea fileului și așa s-a ajuns în setul decisiv.
Intervențiile lui Darren Cahill au fost decisive și salvatoare. Pur și simplu au scos-o pe Simona dintr-o stare deloc comodă. Cu destui nervi produși de erorile neforțate, Halep s-a regăsit în cel mai greu moment al meciului, la 1-3 în decisiv. „Simo” a câștigat cinci ghemuri la rând în stil de mare campioană. Pur și simplu, nu a mai putut fi oprită din cursa spre marea finală. Jocul Simonei a crescut enorm. Și mai important, se face în funcție de stilul adversarei. Așa s-a întâmplat cu Petra Martic. Urmează la rând Naomi Osaka (nr. 44 WTA).
Japoneza de 20 de ani pare victimă sigură după scorul din întâlnirile directe, 3-0 pentru Simona, însă nu este deloc așa. Osaka deține unul dintre cele mai puternice servicii din circuitul WTA și o dreaptă care nu iartă. Va fi un meci cel puțin la fel de dificil precum cel cu Petra Martic dar Simona Halep are prima șansă!