Prizoniera nervilor

martie 19, 2018 in Tenis

Simona Halep trebuie să uite repede meciul cu Naomi Osaka!

Niciodată nu e bine să comentăm „la cald” pentru că există riscul să se spună lucruri amplificate și patetice. Dar astăzi putem vorbi despre jocul slab făcut de Simona Halep în semifinala de la „Indian Wells”. Dacă tăcem ca s-o lăudăm în continure n-ar fi bine pentru ea. Simona a pierdut pentru că nu a mai găsit calea să-și controleze psihicul. L-a tratat cu răceală pe antrenorul Darren Cahill atunci când tot ea l-a chemat ca să-i de-a o mână de ajutor pentru a salva meciul cu Naomi Osaka. Nu avem nevoie de explicații, s-a văzut asta din imaginile date de televiziuni. Fără orizont în jocul etalat, Halep a fost făcută praf de Osaka. Acesta este adevărul. Meciul a fost pierdut psihologic după ce, la 3-3 și 30-0 pe serviciul japonezei în primul set, Simona a devenit prizoniera nervilor. Greu de admis așa ceva la un asemenea nivel. Poți avea o zi mai slabă, poți avea parte de un adversar în formă, poți avea ghinion dar nu poți pierde din cauza nestăpânirii nervilor. Nu e deloc în regulă acel 6-0 din setul doi. Îngrijorător pentru viitor!

Starea de nervozitate a Simonei Halep la Indian Wells s-a declanșat în meciul cu Petra Martic. Și atunci a fost agitată, iritată, de nu știm ce și nu știm cum, însă antrenorul Darren Cahill a reușit s-o scoată din acea stare păguboasă. Practic, intervenția australianului a dus-o pe Simona la o lungime de marea finală.
Pasul spre ultimul act n-a mai fost făcut. Din vina Simonei. Cam pe la jumătatea primului set, când „Simo” avea controlul, s-a declanșat nebunia: a aruncat racheta, a lovit mingi cu putere de pământ, a avut o comunicare tensionată cu antrenorul. Așa ceva nu se mai întâmplase în acest an. Omenește, de înțeles. Sportiv, de neacceptat. Uitați-vă la alte lidere ale clasamentului WTA. A făcut Serena așa ceva? Wozniacki? 🙂
Singura scuză pentru Simona ar putea fi numărul mare de meciuri câștigate în acest an după reveniri senzaționale. Australian Open este o dovadă mai ales că acolo a jucat accidentată. Povestea a continuat și la Doha (Qatar). Apoi, acum, la Indian Wells. Sperăm din tot sufletul ca partida pierdută în fața lui Naomi Osaka să nu lase urme pe termen lung.
Ieri, am văzut pe facebook o poză cu Simona Halep alături de staff-ul ei. Toți zâmbeau ceea ce ne poate transmite că își va recăpăta repede suflul după un început de an extrem de dificil, ca program, dar performant, ca rezultate. Simona, refuză să mai devii prizoniera nervilor și va fi tare bine!