Cu Osaka n-a fost întâmplare!

martie 25, 2018 in Tenis

Simona Halep are nevoie de mai multă încredere și nimic altceva!

Fără exagerare, Simona Halep s-a bătut singură la Miami. Cu Aga Radwanska a avut 44 de erori neforțate față de doar 18 ale polonezei. Enorm de multe, iar la un asemenea nivel asta arată că s-a grăbit și a avut nervi peste limita admisă. Mai putem pune la socoteală și răceala afișată în relația cu antrenorul Darren Cahill pe care nu l-a mai chemat s-o ajute ca să iasă din pasa proastă în care a intrat după semifinala pierdută la Indian Wells. Clar, meciul de coșmar cu Naomi Osaka n-a fost o întâmplare. Ceva este în neregulă la Simona, iar corecția poate veni doar de la ea și staff-ul ei. Faptul că va rămâne în continuare lider mondial nu ține de cald. Cel mai greu este să se mențină acolo sus!

Simona Halep și-a aluat adio de Miami Open încă din turul trei. După semifinala pierdută la Indian Wells, înfrângerea suferită în fața Agnieszkăi Radwanska pare un fel bomboană amară pe un tort acru. Un 3-6, 6-2, 6-3 în care Simona ne-a arătat că putea s-o bată pe Aga dar n-a fost în stare. Din nou nervi, prea mulți nervi, din nou graba pentru a finaliza repede punctele, din nou indiferență față de Darren Cahill, omul care a dus-o mereu la mal atunci când era gata să se înece în înfrângeri usturătoare. Ar putea fi o scuză că Halep a pierdut pentru că nu a fost sfătuită dar nici chiar așa!
Nervii și graba Simonei au generat, inevitabil, imprecizia în lovituri (44 de erori neprovocate față de doar 18 ale adversarei) și procentaje de neacceptat la ambele servicii (53% la primul şi doar 29% la al doilea). Cu asemenea cifre, „Simo” nu avea cum să treacă de Aga, o „vulpoaică bătrână” care a știut ce să facă pentru a merge mai departe.
Rămân problemele Simonei. Reale, clare. Ea trebuie să le revolve urgent pentru că altfel riscă să mai trăiască înfrângeri nedorite. Cec-ul de 47.170 dolari şi cele 65 puncte WTA nu vor valora nici măcar cât o ceapă degerată dacă Simona nu-și corectează repede atitudinea și erorile copilărești. 🙁
Simona Halep este o campioană și, nu în ultimul rând, o luptătoare. Deci, poate găsi calea cea mai scurtă ca să iasă din criză. Trebuie doar să aibă mai multă încredere în ea!