Simona Halep, vis împlinit!

iunie 10, 2018 in Tenis

„Doar cel ce crede în victorie poate învinge.” – John Dryden (poet, dramaturg și critic literar englez)

Final de poveste la Roland Garros. Simona Halep a alungat fantomele trecutului și a cucerit în stil de mare campioană trofeul „Suzanne Lenglen”. A câștigat după un meci care a epuizat-o total din punct de vedere mental. O victorie imensă care a mutat în statistică, definitiv, eșecurile de coșmar cu Șarapova și Ostapenko. Ca joc, Simona a făcut exact ceea ce trebuia și când trebuia. Doar așa a putut întoarce în favoarea ei confruntarea cu Sloane Stephens. Atitudine ofensivă, agresivă. N-a făcut niciun cadou, a luptat pentru fiecare punct. Ăsta a fost detaliul care a înmuiat încrederea americancei. O victorie de răsunet, în fața unei jucătoare de top, obținută în primul rând cu inima. Sigur vor urma și alte momente de… Grand Slam. Sigur. Abia acum Simona a descoperit ceea ce trebuie făcut pentru a triumfa în cele mai grandioase turnee de tenis ale lumii. Un vis al copilăriei împlinit la Roland Garros!

Înainte de Anul Nou, mai exact pe 28 decembrie 2017, am publicat editorialul cu titlul „Simona, gata de circuit !!!” în care subliniam: „Avem toate indiciile pentru un an 2018 de senzație. Cred cu tărie că va câștiga cel puțin două turnee de top, iar când afirm asta mă gândesc la Roland Garros, Australian Open sau US Open. La Wimbledon se joacă pe iarbă, o suprafață capricioasă pe care Simona nu s-a simțit în largul ei. Dar mai știi?”. (https://www.suporterdeserviciu.ro/simona-gata-de-circuit/) Cea mai mare satisfacție este atunci când se îndeplinesc astfel de predicții. Da, Simona Halep a câștigat Roland Garros și se pregătește pentru Wimbledon!
Un 3-6, 6-4, 6-1 care ne va bântui mintea multă vreme de acum încolo. Simona a întors miraculos un meci care părea pierdut. Dar ea a crezut tot timpul, la fel și noi. Nu s-a mai speriat de greșeli, le-a luat ca atare și a încercat să corecteze din mers. Fără pași înapoi, doar ofensivă și agresivă în ciuda torpilelor trimise de Sloane Stephens. Lovituri imposibile au fost returnate de Simona și chiar dacă unele mingi n-au trecut dincolo de fileu ele au măcinat încet încrederea adversarei.
Bucurie imensă. A plâns Simona, au plâns gazetarii, au plâns fanii ei. Lacrimi de fericire la momentul intonării imnului național cântat de toți românii prezenți pe arena „Philippe Chartier”. Pe lângă Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Ivan Patzaichin și Elisabeta Lipă, România mai are un brand de țară: SIMONA HALEP!