Simona Halep, un vis împlinit!

august 24, 2013 in Tenis

Simona Halep trăiește din plin victoria de la New Haven și simte gustul dulce a triumfului!

Simona Halep trăiește din plin victoria de la New Haven și savurează gustul dulce a triumfului!

Turneul de la New Haven (SUA) i-a adus Simonei Halep mai mult decât un trofeu. I-a împlinit un vis, acela de a ajunge în Top 20 WTA. Pe 27 septembrie, Simona împlinește 22 de ani. O fată aprigă care a muncit enorm pentru a ajunge la o așa performanță. O strâns din dinți, a luptat pentru fiecare punct, a stat în umbra altor nume consacrate din tenisul feminin românesc, iar acum erupe asemeni unui vulcan care a zăcut sute de ani în așteptare. Face prăpăd, în sensul bun. Simona este a patra româncă, după Virginia Ruzici, Irina Spârlea și Ruxandra Dragomir, care se avântă acolo sus. Un vis pe care și l-a împlinit singură după mii și mii de ore de antrenament. Ca să nu mai lungesc vorba, Simona Halep este sportiva momentului în România!

New Haven rămâne o bornă specială în cariera Simonei Halep. Dincolo de faptul că este al patrulea trofeu câștigat în circuitul WTA, după Nürnberg, ’s-Hertogenbosch și Budapesta, toate în 2013, este prima reușită din categoria „Premier”. Până anul acesta, Simona a mai jucat trei finale: doua la Fes (2010 și 2011) și alta la Bruxelles (2012).
Rezultatele din 2013 nu sunt o întâmplare. În ultimele 34 de partide din circuitul WTA, Simona Halep s-a impus în 29 de meciuri. Un procentaj de reușită cum nu am mai văzut de multă vreme la o jucătoare din România. Clar, Halep are continuitate!
Tenisul este un sport costisitor care înghite bani fără număr. De aceea mi se pare firesc să adaug la capitolul merite și pe tatăl Simonei, Stere Halep, proprietarul unei fabrici de produse lactate. Domnul Halep a avut încredere în potențialul fiicei sale și a ajutat-o ca să ajungă aici. Antrenorii Simonei Halep sunt Andrei Mlendea și Adrian Marcu, antrenorul de fitness, Teo Cercel, iar manager celebra Virginia Ruzici.
La 22 de ani, Simona Halep are tot viitorul în față. Dacă va menține același ritm de creștere în performanțele sale vă spun că anul viitor are mari șanse să joace finala unui turneu de Grand Slam. Un astfel de titlu o va aduce și mai aproape de lumea celebrităților din acest sport.
Astăzi, Simona Halep și-a împlinit visul de a ajunge între primele 20 de jucătoare ale lumii. Mâine, cine știe, poate pe primul loc!