Piți, de ce fără Mutu?

august 23, 2013 in Națională

Adi Mutu putea să fie asul din mâneca selecționerului Pițurcă pentru „dubla” cu Ungaria și turcia. Acum, nu vine Mutu. Dacă nu câștigăm ar trebui să plece... Pițurcă!

Adi Mutu putea să fie asul selecționerului Pițurcă pentru „dubla” cu Ungaria și Turcia. Acum, nu vine Mutu. Dacă nu câștigăm ar trebui să plece… Pițurcă!

Am evitat să scriu acest editorial imediat după ce am aflat că selecționerul Victor Pițurcă nu l-a convocat pe Adrian Mutu la națională. La cald sau la nervi riști să-ți pierzi din luciditate, să nu vezi lucrurile așa cum sunt ele. Da, Mutu a fost, din nou, dat la o parte. O decizie surprinzătoare și enervantă. Cu alte ocazii l-am făcut praf pe „Briliant” pentru prostioarele sale, acum îi i-au apărarea. Mutu respectă toate criteriile de convocare impuse de Piți: joacă într-un campionat puternic cum este cel al Franței, este titular la Ajaccio, se pregătește conștiincios și iubește România. Selecționerul Pițurcă greșește, iar eventualele nereușite din „dubla” cu Ungaria și Turcia vor sparge multe oale în capul său. O singură întrebare: de ce l-a convocat pe Rusescu, care nu prinde lotul la Sevilla, și îl evită intenționat pe Mutu?

Adrian Mutu este unul dintre fotbaliștii pur-sânge, cu personalitate. Nu mai e de mult tânărul gata să întoarcă lumea pe dos. La 34 de ani, nici măcar statutul de „playboy” autohton nu i se mai potrivește la fel de bine ca atunci când a lăsat Liga 1 și a luat drumul Occidentului. Are valoare cu carul, simte jocul, bate excelent loviturile libere, iar atunci când nu prinde o zi bună scoate de nicăieri două, trei faze din care poate câștiga singur un meci.
La modul în care este tratat de selecționerul Victor Pițurcă sunt aproape convins ca la mijloc sunt motive personale pentru neconvocarea sa. Cu Ungaria și Turcia avem nevoie de Mutu ca de aer. Oameni buni, cu bune și rele, băiatul ăsta știe s-o bage în ațe. Nu juca tot meciul dar în 20-25 de minute putea să-și ajute echipa. Mai mult ca alții care sunt senatori de drept în echipa națională.
Piți are o mare problemă de credibilitate. Nu am nimic cu Raul Rusescu, un atacant pe care nu l-a convocat atunci când trebuia și îl cheamă acum când nu prinde lotul la FC Sevilla, însă Mutu merita să fie în ofensivă. „Nu voi renunţa niciodată la naţională! Cât timp voi juca fotbal, mă voi gândi întotdeauna la tricolor, pentru că a fost visul meu de mic copil. Cel puţin visurile nu ţi le poate lua nimeni…”, a spus Adi Mutu într-un interviu pentru „Libertatea”. Jos pălăria, Mutule!
Poate și recordul de goluri reprezintă o miză. Nu știu ce să zic. Hagi și Mutu sunt la egalitate, fiecare cu 35 de goluri marcate pentru România. Dacă Pițurcă rămâne selecționer până în 2016 sunt convins că „Briliantul” nu are nicio șansă să treacă de acest prag.
Din păcate, Piți ne dă senzația că îl urăște pe Mutu. De ce Piți, de ce?