Dezamăgire în „EL”

august 22, 2013 in Liga Europa

Grupele Ligii Europa sunt mai departe ca niciodată. Mai grav, echipele românești nu au arătat nici măcar dorință. Că de putință am văzut de ce-au fost în stare! :(

Grupele Ligii Europa sunt mai departe ca niciodată. Echipele românești nu au arătat nici măcar dorință. Că de putință am văzut de ce-au fost în stare! 🙁

Cred că este cel mai corect titlu pentru un comentariu care se referă la seria neagră din Europa League. Astra, Petrolul și Pandurii au comis-o rău de tot, iar grupele Ligii Europa sunt parcă mai departe ca-n alte dăți. Nu m-au suprins înfrângerile în sine ci maniera în care au jucat reprezentantele României. Lipsa atitudinii, a dorinței de a face o performanță istorică este principala explicație. Nu pot să înțeleg cum în tururile preliminare jucătorii celor trei echipe au pus osul, iar când era nevoie au gafat incredibil sau au mers pe teren în loc să alerge. O mare dezamăgire. Pe undeva, povestea asta tristă va face bine pentru că i-a adus cu picioarele pe pământ pe jucători însă calificarea este departe. Probabil, doar Steaua rămâne să se bată cu Europa. Un film care se tot repetă!

Maccabi Haifa a măturat pe joc cu Astra Giurgiu, iar scorul final de 2-0 nu reflectă numărul mare de ocazii pe care le-au avut israelienii. Swansea a umilit Petrolul cu un 5-1 de coșmar. Doar golul superb marcat de Grozav, din foarfecă, ne dă ceva speranțe pentru… „națională”. Altfel, calificarea este compromisă. Pandurii puteau să scoată mai mult din manșa-tur cu Braga. Erorile din apărare și ratările incredibile din atac au făcut ca portughezii să se impună cu 1-0. Speranțe doar teoretice la grupe.
Lipsa atitudinii, a voinței, frica de adversar și gărgăunii de vedete ale unor jucători sunt principalele explicații ale nopții negre pe care am trăit-o joi. Nu se poate așa ceva. Rezultatele din tururile preliminare ne-au creat iluzia, falsă, că avem un campionat tare. Uite că play-off-ul Ligii Europa ne-a demonstrat că Liga 1 e mai mult „off” decât „play”!
Speranțele la o prezență în grupe, cu încă o echipă alături de Steaua, sunt aproape vise. Dacă nu se trezesc din somn cele trei reprezentante ale fotbalului românesc riscă să se facă de râs și în retur. Singurele eventuale șanse se leagă doar de o presupunere. Aceea că Astra, Petrolul și Pandurii nu pot juca mai prost decât au făcut-o. Restul sunt povești.
Ne-am grăbit să punem Steaua la zid după egalul cu Legia. Uite că este foarte posibil ca tot Steaua să continue, singură, bătălia cu Europa. Dacă nu în Liga Campionilor atunci în grupele Ligii Europa. Din păcate, am avut dovada că suntem încă departe de fotbalul mare. Asta e!