Steaua, nimic nu e pierdut!

august 21, 2013 in Liga Campionilor

Atacantul Federico Piovaccari a marcat un gol superb. reușita sa ține Steaua în cărțile calificării!

Atacantul Federico Piovaccari a marcat un gol superb. Reușita sa ține Steaua în cărțile calificării!

Egalul cu Legia nu este un rezultat liniștitor pentru retur. După acest 1-1 polonezii au prima șansă. Asta nu înseamnă că Steaua a ieșit din cărțile calificării. Cam 70 de minute din joc „roș-albaștrii” au arătat că sunt mai buni decât leșii. Surprinzător, Steaua a dat semne că este vulnerabilă la tonus, la prospețime. Exact acolo unde știam că e ok. Primele 15 minute din repriza secundă au fost dezamăgitoare. Atunci a dat gol Kosecki. La Varșovia va fi și mai greu pentru Steaua. Fără Pintilii, suspendat, poate și fără Chiricheș, iar în plus trebuie să marcheze dacă vrea calificare. Legia, la fel cum a făcut-o cu Molde, va prefera „ciupeala” de 0-0. Șanse de calificare încă există câtă vreme Steaua joacă fotbal. Nu e nimic pierdut!

Dezamăgirea există pentru că Steaua nu a reușit victoria. Așa iar fi fost mai ușor la Varșovia. Din punct de vedere fizic „roș-albaștrii” au fost sub nivelul arătat cu alte ocazii. O constatare dar nu o scuză. Din păcate, elevii lui Reghecampf nu au profitat de ocaziile clare de gol pe care le-au avut în situații de față-n față cu portarul.
Steaua și-a dorit să câștige meciul. A avut dorință. Nu vreau să caut cu lumânarea țapi ispășitori pentru golul marcat de Kosecki. Au fost erori pe care „Reghe” le-a văzut și pe care le va corecta până la meciul-retur. Cred că Steaua are o șansă mare de a întoarce acest rezultat. În deplasare a făcut mereu jocuri bune. De ce n-ar fi valabil și în Polonia?
Nu mi-a plăcut plasamentul unora dintre jucătorii Stelei. Aici au profitat leșii. Deasemenea, nu credeam să conteze atât de mult ieșirea lui Pintilii, la pauză, din cauza accidentării. În acel moment s-a frânt mijlocul Stelei, iar Legia a venit ca un tăvălug spre poarta lui Tătărușanu.
Legia, Legia… Un adversar incomod. Excelentă pregătire fizică, disciplină totală în joc, organizare foarte bună. Și nu în ultimul rând are un portar de zile mari, Kuciak. Dar nu invincibilă. Au fost „n” situații de „unu la unu” în care jucătorii Stelei au trecut ca prin brânză de adversarii direcți. Tănase, Popa și spre final Adrian Cristea au creat superioritate, iar Legia a devenit vulnerabilă.
Cu Chiricheș în teren altul era moralul, altul era rezultatul. Ăsta-i adevărul. Dar viața merge înainte. Calificarea se joacă la Varșovia. Câtă vreme există șanse, nimic nu e pierdut!