Jucați și pentru Costică Ștefănescu!

august 21, 2013 in Liga Campionilor

Ora 18:45: televiziunile și site-urile de sport anunță că Vlad Chiricheș s-a accidentat și nu joacă cu Legia. O mare pierdere pentru Steaua. Sper să nu fie așa!

Ora 18:45: televiziunile și site-urile de sport anunță că Vlad Chiricheș s-a accidentat și nu joacă cu Legia. Ar fi o mare pierdere pentru Steaua. Sper să nu fie așa!

Steaua pornește asaltul spre grupele Ligii Campionilor în timp ce fotbalul românesc a rămas fără o stea: Costică Ștefănescu. Un amestec de dulce și amar mai rar întâlnit. Ștefănescu și-a început cariera de fotbalist la… Steaua dar cele mai mari performanțe le-a trăit la Universitatea Craiova. Un motiv în plus de mobilizare pentru „roș-albaștrii”. De aceea, meciul cu Legia Varșovia va debuta cu un moment de reculegere în memoria marelui jucător, iar steliștii vor purta banderole negre. Steaua poate învinge Legia. În fiecare colț de țară lumea freamătă și se gândește la „Steaua României”. Totul pentru victorie. Chiricheș, dacă joacă, și colegii săi au șansa să intre în istorie. Joacă pentru ei, pentru viitorul lor. Noi îi rugăm să joace și pentru Costică Ștefănescu. Baftă Steaua!

În 1982 eram licean când am trăit un meci de pomină: Italia – România. S-a jucat la Firenze și a fost 0-0. O partidă în care Costică Ștefănescu, cel mai valoros libero din istoria naționalei, a avut o prestație impecabilă. Un jucător care a explicat cel mai bine noțiunea de „clasă” în fotbal. Un fotbalist care s-a impus mereu în vestiar pentru că și-a susținut părerile cu argumente. Din păcate, o boală incurabilă a frânt viața căpitanului „Craiovei Maxima”. O stea care și-a început ascensiunea la… Steaua. Dumnezeu să-l odihnească în liniște!
Un motiv în plus de mobilizare. „Roș-albaștrii” vor respecta imaginea lui Costică Ștefănescu cu tot ceea ce implică un astfel de demers: moment de reculegere și banderole negre. Meciul nu va fi ușor. Înaintea tragerii la sorți m-am temut de Legia și Ludogoreț. Uite că am dat peste polonezi. O formație cu un joc încâlcit, pragmatic, închis. Steaua trebuie să se întrebuințeze serios dacă vrea să nu trăiască surprize neplăcute.
Au rămas mai puțin de trei ore până la fluierul de început. Colac peste pupăză televiziunile de sport anunță accidentarea lui Chiricheș. E posibil să nu joace. Doamne ferește, asta ne mai lipsea! Poate îl recuperează. Ar fi o nenorocire dar sper să nu fie așa. Văd acum că știrea este sută la sută: Chiricheș nu joacă. Nu-mi vine să cred… Vom vedea…
Ca valoare individuală, Steaua este peste Legia. Miza „dublei” cu campioana Poloniei este uriașă. Mental, polonezii stau mai bine ca noi. Sunt la fel ca sârbii sau croații. Contează orice detaliu. Reghecampf i-a studiat pe leși și cred că toți jucătorii Stelei știu la ora asta pe cine au în față. Suporterii și norocul fac parte din joc și vor conta. Șansele de calificare sunt „fifty-fifty”. Fără gol primit la București este cheia calificării. Orice victorie la zero sau o remiză albă ca varul sunt mai bune decât un 2-1 sau 3-2.
Așa că, hai la meci. Steaua – Legia Varșovia, ora 21:45, în direct la Digi Sport 1!