Ziua cea mai lungă

august 20, 2013 in Liga Campionilor

„Steaua României” este la două meciuri distanță de o nouă performanță istorică. Suporterii simt și ei asta și sunt gata să ia cu asalt „Arena Națională”!

„Steaua României” este la două meciuri distanță de o nouă performanță istorică. Suporterii simt asta și sunt gata să ia cu asalt „Arena Națională”!

Ziua premergătoare oricărui meci important este cea mai grea. Pentru toată lumea: jucători, antrenori, suporteri. Miza amplifică neliniștea, gândurile fug anapoda după care revin repede la normal. Într-o astfel de situație concentrarea este vitală. Vine Legia. Un meci cât pentru un sezon. Matematica intră în ecuația calificări și se combină cu factorul sportiv într-un amestec de pasiune și dorință. Steaua are șanse, Steaua poate trece peste Legia Varșovia. Ce spun matematica și regulamentul? Păi fără gol primit la București „roș-albaștrii” sunt cu un picior în grupele Ligii Campionilor. „Steaua Poloniei” trebuie să marcheze cel puțin de două ori acasă deoarece Steaua este o echipă care știe să joace și să înscrie afară. Stadion arhiplin. Fanii simt că sunt aproape de fericire. E ziua cea mai lungă. De-ar începe meciul mai repede! 🙂

Sună telefonul. Un prieten mă întreabă de bilete pentru un alt prieten de-al său. De unde frățioare? I-am zis sec: „E sold out!”. Da, Steaua a vândut toate biletele demonstrând, deși cred că nu mai era cazul, că rămâne pentru români un fel de a doua echipă națională. Chiar mai mult decât atât!
Lumea vorbește peste tot doar de meciul cu Legia Varșovia. Nimeni nu se mai gândește la celelalte trei reprezentante din Liga Europa. Steaua – Legia și-atât. Acordurile imnului UEFA Champions League i-a vrăjit pe toți. Nu mai contează nici timpul, nici banii. Doar să existe biletul magic care să să-i teleporteze în infernul de pe „Arena Națională”.
Răbdarea este căutată cu lumânarea. La antrenamentul de azi, Latovlevici l-a cam supărat pe Reghecampf și a fost pedepsit. Școlărește. Miza confruntării cu Legia apasă chiar și peste un caracter puternic cum este cel al „Lunetistului”. Fiți liniștiți, Latovlevici își va face datoria. La conferința de presă și „Reghe” era cu gândul departe. Vorbea de meci dar lăsa senzația că se gândește la scheme și la tactica de joc. Ceva firesc.
Șanse? Fără gol primit, la București, Steaua ajunge foarte aproape de grupe. La Varșovia, Legia ar trebui să dea cel puțin două „boabe” pentru că Steaua știe să dea gol în deplasare. Atât de simplu și infinit de greu. Mai e nevoie și de puțin noroc. Minutele trec mai ceva ca orele. Cât de grea este așteptarea…