Simona, de ce așa?

octombrie 26, 2017 in Tenis

Simona, Wozniacki a trecut. Las-o, uit-o. Urmează Svitolina și nu va fi ușor!

Din start spun că nu vreau să fac o dramă din înfrângerea Simonei Halep în fața Carolinei Wozniacki dar nici nu trebuie pusă batista pe țambal. Nu a deranjat scorul umilitor ci maniera în care a jucat Simona. La început nu i-au ieșit niște mingi, puncte, apoi s-a enervat, iar până la final nu s-a mai putut echilibra. La un asemenea nivel nu sunt admise asemenea fluctuații de formă. Joci senzațional cu Garcia și te face praf Wozniacki. Un semnal de alarmă pentru Simona și staff-ul ei. Am crezut că și-a rezolvat problemele legate de mental, de concentrare, dar nu este așa. Simona Halep ajunge prea repede prizoniera nervilor, iar asta nu-i face bine. Crisparea de la începutul meciului a copleșit-o treptat și sigur. Pur și simplu s-a bătut singură!

Un nou rezultat „inexplicabil” al Simonei Halep. Un 0-6, 2-6 cu daneza Caroline Wozniacki care ar trebui să ne scutească de comentarii. Dar nu cred că tăcerea mea, a altor colegi de breaslă, a fanilor ei o va ajuta cu ceva. Dimpotrivă. Atunci când lucrurile nu merg bine Simona trebuie să se corecteze urgent, iar critica nu strică chiar și la numele mari. 🙂
Crisparea Simonei din startul partidei a fost decisivă în economia jocului. Nu i-a ieșit nimic, s-a enervat și, culmea, nu a ascultat de sfaturile antrenorului Darren Cahill. La un moment dat, Darren i-a spus să lungească cât poate schimburile de mingi, iar Simona i-a răspuns cu lovituri decisive după două, trei sau patru schimburi. Păi, de ce așa? 🙁
Ar fi greșit să credem că Wozniacki a dominat meciul. Nu. Simona și-a făcut singură viața grea refuzând să respecte ceea ce i s-a spus după ce s-a lăsat prea ușor pradă nervilor. E musai să uite repede meciul ăsta dacă vrea să mai spere la ceva bun în Turneul Campioanelor.
Cu Elina Svitolina va fi și mai greu. Nu că ucraineanca s-ar afla în cine știe ce formă dar cele două înfrângeri încasate la Singapore au transformat-o într-o fiară rănită. Svitolina nu mai are ce pierde și va juca fără emoții, iar în astfel de situații poate prinde o formă de zile mari. Presiunea este pe umerii Simonei Halep care nu are voie să greșească dacă își dorește biletul pentru semifinale.
Pericolul vine însă din calcule. Halep trebuie să mizeze doar pe victorie în fața Svitolinei. Altfel își complică singură situația în „grupa roșie”. „Taifunul” a trecut dar rezultatele următoare pot aduce față în față, din nou, pe Simona Halep și Caroline Wozniacki  într-o finală a revanșei!