„Bizonu’ ” a găsit… „mărțișorul”!

octombrie 19, 2017 in Liga Europa

Harlem Ghnoere a marcat două „boabe” echivalente cu primăvara europeană!

Vicecampioana României nu mai avea oxigen la finalul primei reprize cu Hapoel Beer Sheva. N-a repetat repriza catastrofală de la Lugano dar jocul nu s-a legat decât pe alocuri. Noroc cu schimbarea inspirată făcută de antrenorul Dică. A nimerit-o pentru că a știut când să-l arunce în luptă pe Ghnoere. „Bizonul” a găsit ozonul și a dat oxigen coechipierilor într-un moment când israelienii aveau curaj și alergau după gol. „Doppietta” pentru „Bizon”, servit la primul gol de Teixeira, iar la al doilea de centrarea fabuloasă a lui Budescu. De subliniat că Ghnoere a deschis scorul la prima atingere a balonului după intrarea în locul lui Tănase. Nu-i de ici de colea. Trei meciuri, trei victorii și nouă puncte într-o grupă de Liga Europa. Treabă nemțească. Primăvara e aproape!

România își corectează serios coeficientul de țară la UEFA prin ceea ce face vicecampioana Ligii 1 în Europa League. Punctaj maxim în grupa G și calificarea aproape acontată. FCSB mai are nevoie de un punct ca să rezolve definitiv ecuația calificării.
Primăvara europeană începe să se contureze tot mai clar după ce Lugano a detonat bomba serii și a învins acasă pe Viktoria Plzen (3-2). Doar o catastrofă de proporții mai poate încurca socotelile elevilor lui Dică. În mod normal, după ce s-a văzut până acum FCSB și-a acontat biletele pentru primăvara europeană.
Un rezultat bun. Pe de altă parte și un fel de poliță plătită de antrenorul Dică lui Alibec căruia i-a arătat că echipa poate să fie eficentă și fără el. Un semnal de alarmă pentru tinerii Man și Coman care au jucat ca… „bătrânii”. Lenți, previzibili și fără vână. Plus un arbitraj bun care le-a anulat israelienilor un gol în primul mitan, iar apoi n-a văzut hențul în careu comis de Planici, pe final de meci, la 1-2. Nu mai contează, în statistică rămâne doar victoria!