„Simo” și „lampa lui Aladin”!

februarie 22, 2015 in Tenis

La Dubai, Simona Halep a dat peste „lampa lui Aladin” cea norocoasă.

La Dubai, Simona Halep a dat peste „lampa lui Aladin” cea norocoasă.

Într-adevăr, turneul de la Dubai reprezintă o cotitură de mentalitate în cariera Simonei Halep. Totul a început în „sfertul” câștigat în fața Ecaterinei Makarova (locul 9 WTA), a continuat în semifinala triumfătoare în fața Carolinei Wozniacki (locul 5 WTA) și s-a încununat pe deplin în finala cu cehoaica Karolina Pliskova (locul 18 WTA). Teste grele, surmenaj maxim, tensiune, suspans, de toate. Dacă până acum „Simo” nu ne-a convins că stă bine la capitolul forță mentală, „Lampa lui Aladin” câștigată la Dubai este dovada că poate face față meciurilor tari, cu miză mare. Plus 900 de puncte care, de luni, o urcă pe locul 3 mondial. Și bani. Simonica e din nou pe val!

De multă vreme așteptam altceva de la Simona Halep. În plan mental. Frica de rezultate sau teama de victoriile cu greutate risca să o retrimită în pluton. Dar „Simo” și-a revenit la Dubai, un fel de pământ românesc dacă ne luăm după numărul mare de români care au fost în tribune. 🙂
Șocul pozitiv a venit în revanșa cu rusoaica Makarova, din sferturile de finală. Simonica a câștigat jucând inteligent, exploatând orice șansă în condiții de presiune maximă. La „Australian Open” nu a putut, acum a reușit! 🙂
Makarova și Wosniacki, învinsele Simonei în drumul spre finală, sunt jucătoare din Top 10. E mare lucru pentru că în acest an „Simo” nu a confirmat așteptările în astfel de confruntări. Dacă vrea să devină nr. 1 e musai să bată ca la fasole numele grele din tenisul mondial.
Simona Halep avea nevoie ca de aer de victoria în acest turneu. Și-a dorit-o cu orice preț, iar lacrimile de la festivitatea de premiere sunt dovada. „Lampa lui Aladin” de la Dubai i-a adus 900 de puncte pentru a redeveni, de luni, nr. 3 WTA, iar în cont aproape 500.000 de dolari. Bani și glorie.
Cred că acum începe cu adevărat ascensiunea Simonei. Au trecut aproape două luni din acest an, iar „Simo” are deja două turnee câștigate. E bine, zău așa. Dar fanii ei vor mai mult. Ea vrea mai mult. Un turneu de Grand Slam rămâne principala țintă de performanță din 2015. Nu-i va fi ușor dar nici imposibil. La ce a arătat în turneul de la Dubai, Simona Halep este pregătită să treacă de orice jucătoare din Top 10!