„Simo”, uite că se poate!

februarie 20, 2015 in Tenis

Simona Halep pare să nu mai fie prizoniera sindromului „teama de victorie”. După reușita în fața Ekaterinei Makarova, așteptăm alte confirmări!

Simona Halep pare să nu mai fie prizoniera sindromului „teama de victorie”. După reușita în fața Ekaterinei Makarova, așteptăm alte confirmări!

Simona Halep a ajuns în semifinalele turneului de la Dubai după o revanșă de senzație în fața rusoaicei Ekaterina Makarova. „Australian Open” lăsase urme adânci în sufletul Simonei care a ratat semifinalele din cauza Makarovei. Pentru „Simo” este un moment de cotitură. Aș spune esențial. Reeditarea „sfertului” australian ne-a demonstrat că Simonica și-a recâștigat puterea mentală și a scăpat de frica rezultatelor importante. Mare lucru. Victorie în trei seturi după ce ratase patru mingi de meci. Dar Simona a trecut excelent peste momentele dificile ceea ce nu s-a întâmplat în „Țara Cangurilor”. „Simo” s-a convins singură că are valoare, că poate învinge orice jucătoare din lume!

Am mai spus-o și cu alte ocazii: marea problemă a Simonei Halep a fost frica de înfrângere și teama de victorie. În special în fața jucătoarelor din Top 10. Din acest motiv a pierdut jocuri importante și șanse de a câștiga un trofeu de Grand Slam.
La „Australian Open”, Ekaterina Makarova a demolat-o în „sferturi” cu un năucitor 6-4, 6-0. La Dubai (Emiratele Arabe Unite), „Simo” și-a luat revanșa după un meci extrem de disputat. Nu contează atât de mult scorul (6-3, 1-6, 7-5) cât mai ales maniera în care a obținut victoria. Simonica nu a mai clacat psihic, a crezut tot timpul că poate s-o bată pe Makarova și a reușit calificarea în semifinale.
Am văzut două ore de tenis total, două ore de luptă continuă. Halep a revenit miraculos după ce a pierdut patru mingi de meci. Cred că ăsta a fost cel mai bun test al forței mentale. Și l-a trecut cu brio după ce în multe alte partide ratase când îi era lumea mai dragă.
Și totuși nu a fost totul perfect. Multe greșeli la mingi ușoare și un serviciu care continuă să rămână „călcâiul lui Ahile”. Simona trebuie să își îmbunătățească radical „serva” dacă vrea să se bată pentru locul 1 WTA. Altfel șansele sunt la mâna destinului.
Una peste alta, cu Makarova a fost bine. Victorie de moral în fața numărului nouă mondial. Repet, Simona s-a comportat excelent din punct de vedere mental și cred că e pe drumul cel bun înaintea marilor confruntări care o așteaptă în acest sezon.