„Simo”, așa da!

martie 28, 2017 in Tenis

Simona Halep și-a regăsit zâmbetul. Și atitudinea de campioană!

Simona Halep revine în forță după o perioadă plină de neîmpliniri, eliminări timpurii și accidentări. „Simo” s-a calificat în „sferturi” la Miami după ce a revenit senzațional în fața Samanthei Stosur: 4-6, 7-5, 6-2. Așa arată o mare campioană, așa trebuie să joace MEREU. Am criticat-o pe Simona atunci când a greșit și sigur i-a făcut bine. Acum e ok, revine încet și sigur la potențialul necesar câștigării trofeelor WTA. Important este că Simonica a stat mult mai bine din punct de vedere fizic. Aici era problema că talent are cu carul. Urmează Johanna Konta, nr. 11 mondial. Dar se poate. Simona Halep a arătat cu Stosur că joacă tenis cu plăcere și asta va conta enorm în ceea ce va urma la Miami. „Simo”, așa da!

Revenire de senzație în fața australiencei Samantha Stosur. O revenire care a făcut uitate nereușitele din ultima vreme. Și asta s-a întâmplat pentru că Simona Halep a stat bine cu pregătirea fizică, a avut alt tonus. Stosur a plecat tare în meci și a luat primul set cu 6-4. După care „Simo” a declanșat cursa de urmărire. Minge cu minge, ghem cu ghem. Un 7-5 și un 6-2 care i-au adus biletele pentru sferturile de finală.
Până la urmă un rezultat normal. Simona este cotată ca favorita nr. 3 a turneului. Stosur a vrut să mențină controlul total și a reușit asta în primul set. Doar că n-a fost suficient. „Simo” a arătat o poftă nebună de tenis și a revenit senzațional demonstrând tuturor că a regăsit atitudinea care a propulsat-o acolo sus, în vârful ierarhiei WTA.
În „sferturi”, cu britanica Johanna Konta, nu are voie să mai comită greșelile din primele două seturi. Le-am văzut cu toți, Simona le-a rezolvat pe parcursul meciului dar trebuie să fie atentă dacă vrea să ajungă în semifinale. Eu o țin pe a mea și spun că dacă e ok fizic sigur va ajunge la trofeu că valoare are cu carul.
Mi-a plăcut Simona, mi-a plăcut tonusul ei, mi-a plăcut pofta de tenis. Repet, pentru că merită: „Simo”, așa da!