Hațegane, ce-ai avut cu Craiova?

martie 30, 2017 in Cupa României

Fluierul lui Ovidiu Hațegan a sunat cam anapoda. De ce?

Erori grave ale arbitrului Ovidiu Hațegan în meciul Craiova – Dinamo. A judecat prea aspru lovitura involuntară cu brațul a lui Băluță asupra lui Filip și l-a eliminat pe craiovean. N-a dat penalty oltenilor, în minutul 73, când Bancu a fost faultat clar în careu. Culmea, l-a mai și „îngălbenit” cu un cartonaș. Pe final de meci, Măzărache a scăpat singur spre poartă și a fost faultat din spate de dinamovistul Popescu. Situație de manual, clar cartonaș roșu. Domnul Hațegan a încurcat culorile și l-a scos pe cel galben. 🙂 Craiova a fost echipa mai bună și se putea califica în timpul regulamentar. Păcat că un arbitru international de valoarea lui Hațegan a fluierat complet aiurea în faze simple. Dacă nu se califica CSU Craiova vă dați seama ce scandal ieșea? Poate ar fi bine ca Ovidiu Hațegan să fie lăsat pe tușă câteva etape de play-off ca să mediteze bine asupra prestației de la Severin!

Ieșea scandal mare dacă „Știința” nu se califica în semifinalele Cupei României. Dar Dumnezeu face dreptate și așează bine lucrurile atunci când cei puși să împartă dreptatea comit nedreptăți. Arbitrul Hațegan, prin greșelile comise în acest meci, a lăsat senzația că i-a împins de la spate pe dinamoviști. Ce altceva putem crede când i-a refuzat lui Bancu un penalty clar acuzându-l de simulare? 🙁 Și era la doar câțiva metri de fază. Ciudat, tare ciudat!
De pus la socoteală pentru că a exagerat mult cu eliminarea lui Băluță și s-a făcut că plouă când Măzărache a fost faultat din spate de Popescu. Fază simplă, fault ca ultim apărător deci se impunea cartonaș roșu. Din păcate, uite că și un arbitru de la care aveam pretenții putea influența rezultatul final. Bine că nu s-a întâmplat! 🙁
Revine în discuție fluctuațiile de formă ale arbitrilor cu ecuson UEFA și nu numai. Afară arbitrează de nota 10, iar acasă o comit rău de tot. Nu e normal așa ceva, iar asta alimentează fel și fel de suspiciuni în privința rezultatelor. 🙁
Ceva trebuie făcut. Ovidiu Hațegan este un arbitru important, valoros, dar chiar și el trebuie să plătească atunci când greșește. Suspendarea de la delegări e cea mai eficientă sancțiune. Senzația a fost că în meci și-a dat seama că a greșit și a încercat să compensenze un pic în favoarea Craiovei. Nu era nevoie că așa a turnat gaz peste foc: Hațegane, ce-ai avut cu Craiova?