Șase: urcă Simona Halep!

noiembrie 4, 2013 in Tenis

Cu ;ase turnee c[;tigate ]n 2013, Simona Halep a ajuns pe locul 11 WTA. Adevărata ei ascensiune abia acum începe!

Cu șase turnee câștigate în 2013, Simona Halep a ajuns pe locul 11 WTA. Ascensiunea ei abia acum începe!

Nu știu dacă mai era cazul „să-i dăm de șase” Serenei Williams sau altor vedete din Top 10 WTA. Simona Halep a câștigat Turneul Campioanelor de la Sofia, un fel de Liga Campionilor în tenisul de câmp feminin. Fata asta e pusă pe fapte mari și, în curând, va ajunge între primele 10 jucătoare din lume. Cifrele Simonei pe 2013 sunt incredibile: șase turnee căștigate, locul 11 în ierarhia mondială, 53 de victorii (locul 3, după Williams și Radwanska) și peste două milioane de euro câștiguri din premii. „Steaua Estului” a ajuns la o aruncătură de băț de Top 10 acolo unde au ajuns doar Virginia Ruzici și Irina Spârlea. Simona Halep are valoare și poate să se gândească serios la câștigarea unor turnee de Grand Slam. Ascensiunea ei este în plină derulare. Urmează gloria!

Când te uiți la Simona Halep cauți pe loc o explicație. Cum de e posibil ca o mână de om să dezvolte atâta energie și concentrare? Răspunsul e simplu: o pregătire tehnică și fizică impecabilă, o forță mentală cu mult peste mediea nației noastre și un manager, doamna Virginia Ruzici, care a cunoscut gloria în tenis.
Simona este genul de jucătoare care tace și face. Nu se rupe în figuri atunci când vine vorba să participe la turneele mai mici. S-a dus în toate colțurile lumii, a străbătut zeci de mii de kilometri, a adunat punct cu punct, iar rezultatele sunt pe măsura muncii. Locul 11 mondial, la un pas de elită!
Simona, un exemplu pozitiv pentru tinerii care visează să ajungă celebrii. Insist asupra tăriei mentale pe care o arată la fiecare meci. Exact punctul vulnerabil în mai toate sporturile practicate la noi. Dar uite că se poate și altfel. La Sofia, Halep a revenit două zile la rând de la 0-1 la seturi. Nu-i la îndemâna oricărei sportive ci doar a marilor campioane.
La turneul din capitala Bulgariei l-am văzut în loja oficială pe Ilie Năstase. Prezența lui „Nasty” este un fel de atestat pentru performanțele Simonei. Și Ilie Năstase, și Ion Țiriac, și Virginia Ruzici știu că triumful Simonei într-un turneu de Grand Slam este aproape. În 2014, Halep va ajunge în Top 10 și va avea un program fără turnee mici. Doar în cele tari.
Drumul spre victorie este bătătorit. Simona Halep mai are de descoperit doar gloria!