Steaua își numără „bobocii”

noiembrie 5, 2013 in Liga Campionilor

Pe stadionul „St. Jakob-Park”, din Basel, Steaua joacă cu destinul, iar rezultatul poate influența imaginea unui întreg sezon!

Pe stadionul „St. Jakob-Park”, din Basel, Steaua joacă cu destinul, iar rezultatul poate influența imaginea unui întreg sezon!

O expresie care circulă prin popor spune că „Toamna se numără bobocii”. Timp nu prea mai e. Ultimele frunze îngălbenite cad pe pământ, iar ziua este din ce în ce mai scurtă. Dar care sunt bobocii de numărat? Simplu: realizările din Liga Campionilor, competiția competițiilor la nivel de cluburi. Aici se vede cine are valoare. Liga 1 este o amăgire sau o iluzie că fotbalul nostru se poate lua la trântă cu granzii Europei. Steaua este obligată să bată, miercuri seară, la Basel. Altfel iese pe ușa din dos unde e scris cu creta UCL. Planurile din campionat nu valorează nici cât o ceapă degerată dacă nu sunt dublate cu rezultate europene de top. Aici trebuie forțat și lucrat. Acum și în sezoanele următoare. „Roș-albaștrii” încă se bucură de o vocație europeană câștigată cu transpirație dar dacă nu trec de nivelul ultimului loc în grupele UEFA Champions League o vor pierde într-o secundă. La Basel, Steaua își numără „bobocii”!

Dorința de performanță dă culoare fotbalului. Sentimentul vine din inimă, iar cei care nu-l au mai bine se lasă. Cred că mulți dintre jucătorii Stelei își doresc primăvara europeană. Unii dintre suporteri sunt supărați foc tocmai pentru faptul că au o concluzie inversă. Dar nu e așa. Cine n-ar vrea să joace măcar două meciuri în primăvara europeană?
L-am auzit pe antrenorul Laurențiu Reghecampf și pe managerul Mihai Stoica vorbind despre event. Foarte frumos și logic pentru un club așa de mare însă Steaua are nevoie de altceva. Mai mult. Strategia ei trebuie să vizeze în primul rând Europa și apoi Liga 1. Egalul cu Corona nu este rodul echilibrului valoric din campionat ci al superficialității jucătorilor Stelei.
Mâine seară, la Basel, Steaua nu are prea multe opțiuni. Doar victoria. Totul pe cartea ofensivei. O partitură deloc străină Stelei. Basel s-a mișcat mai bine în meciurile din deplasare decât acasă. Speranțe există. Reghe i-a lăsat în țară pe Gabi Iancu și Adrian Cristea ca să le vină mintea la cap. Dar l-a luat pe Pintilii. Ce bine-ar fi să joace!
Un moment de cumpănă pentru Steaua. O victorie cu Basel înseamnă reintrarea în circuit. Un eșec, naufragiul în ridicol. Dar „bobocii” tot trebuie numărați! 🙂