Steaua, egal de groază

noiembrie 3, 2013 in Liga 1

După gafa din meciul cu Schalke 04, Lukasz Szukala a recidivat la Brașov. Nu lipsa de valoare este de vină ci oboseala. Reghe, atenție!

După gafa din meciul cu Schalke 04, Lukasz Szukala a recidivat la Brașov. Nu lipsa de valoare este de vină ci oboseala. Reghe, atenție!

Sărbătoarea de Halloween i-a adus Stelei un „cadou” groaznic. Un egal cât o înfrângere. Sunt multe de spus. Poate nu scorul deranjează atât de tare cât mai ales jocul confuz al „roș-albaștrilor”. Steaua nu se simte bine când în sistemul 3-4-3 și nu trebuie să fii antrenor cu licență „PRO” ca să constați acest lucru. Nu s-a justificat utilizarea a trei fundași centrali ca să fie blocat un singur vârf al brașovenilor. 🙂 După pauză, Reghe a revenit la sistemul cu randament maxim, 4-2-3-1, iar cu puțin noroc putea câștiga meciul. Altfel, Szukala ar avea nevoie de ceva pauză ca să-și revină după autogolurile în lanț, cu Schalke 04 și Corona. Una peste alta, meci slab al Stelei și un egal de groază!

Una dintre explicațiile remizei dintre Corona și Steaua (1-1) vizează sistemul de joc folosit de antrenorul Laurențiu Reghecampf. Un 3-4-3 care n-a ținut cont de realitatea din teren. Brașovenii au jucat cu un singur vârf, iar „roș-albaștrii” au avut trei fundași centrali cu ochii pe el. Ciudat. Cel puțin în prima repriză că în al doilea mitan Steaua a jucat ceea ce știa mai bine. Și putea să câștige…
Un alt motiv al lipsei de consistență în joc este legat de oboseala psihică a unora dintre titulari. În frunte cu polonezul Szukala care după autogolul de pomină cu Schalke 04, din Germania, ne-a oferit o repetiție „made în România”. Un jucător talentat dar care are nevoie de un pic de pauză ca să revină la forma din startul sezonului.
Egalul Stelei cu Corona îl pun și pe seama atitudinii jucătorilor echipei gazdă. Am văzut trei, chiar patru brașoveni la presing, în terenul Stelei, atunci când „roș-albaștrii” doreau să înceapă construcția din zona careului lor. Multă determinare cum nu au mai arătat până acum. Bine că a venit Steaua că să-i trezească un pic la viață. 🙂
Cu un gol marcat de Kapetanos, care mi s-a părut valabil, cu un penalty la limita limitelor primit de la arbitrul Marcu, Steaua a pierdut două puncte uriașe. Într-un campionat mai tare puteau conta la titlu. Țineți minte povestea cu Buzăul și… Bunica? 🙂 Un egal de groază cu Corona pe care Steaua trebuie să-l uite cât mai repede. Vine Basel!