Cu „Săgeată” dar fără… „Chiloți galbeni” ?!

noiembrie 2, 2013 in Națională

Costel Pantilimon este titular cu Norwich în Premier League. O zi mare pentru el!

Costel Pantilimon este titular în meciul cu Norwich din Premier League. O zi mare pentru el!

Selecționerul Victor Pițurcă rămâne un tip ciudat. Are decizii care ne lasă mască, iar apoi stăm zile bune ca să găsim explicații logice. Dacă sunt. 🙂 Știam că o să ne surprindă cu selecția pentru barajul cu Grecia dar nici chiar așa. Marius Niculae este o mutare interesantă deoarece naționala are nevoie de jucători cu experineță. Nu înțeleg însă de ce nu l-a chemat pe Pantilimon. Băiatul ăsta e în mare formă și a ajuns titular la Manchester City după 103 meciuri ca rezervă. „Chiloți galbeni”, cum este poreclit în Anglia, e mai în formă ca Tătărușanu, care a comis-o cu Basel, și Lobonț, care a fost rezervă în ultimul meci al Romei. Ciudată decizie a luat Piți. Ne lasă senzația că naționala merge la baraj cam dezbrăcată. Fără… „Chiloți galbeni”!

Unul dintre criteriile de selecție care l-au făcut celebru pe Victor Pițurcă este acela că la națională trebuie să ajungă cei mai în formă jucători. Firesc, natural. Dar asta a fost valabil în precedentele mandate de selecționer pentru că acum Piți nu prea mai ține cont de așa ceva.
Am spus-o imediat după finalul campaniei preliminare din grupa D că pentru „dubla” cu Grecia, Pițurcă va șoca lumea cu ceva. Convocarea lui Marius Niculae face parte din acest decor și se înscrie în zona deciziilor pozitive. Neconvocarea lui Costel Pantilimon este exact opusul. Și nu înțelegem de ce!
Pantilimon a apărat excelent în ultima vreme și l-a convins pe antrenorul Manuel Pellegrini să-l folosească titular în partida de astăzi cu Norwich. După doi ani de muncă intensă amestecată și cu suferință, Costel Pantilimon debutează în Premier League. Ce poate fi mai convingător pentru un selecționer decât asta?
Și totuși Pantilimon nu l-a impresionat pe Victor Pițurcă. Ciudată situație dacă ne uităm la alternativele naționalei pe acest post. Tătărușanu are pe conștiință cam trei sferturi din golul marcat de Basel la București, iar veteranul Lobonț este în continuare „rezervă de lux” la Roma.
În aceste condiții, naționala merge la Atena cu „Săgeată” în tolbă dar fără „Chiloți galbeni”. Și nu e de râs! 🙁