Marica, el gran torero!

noiembrie 1, 2013 in Internaţional

Vara l-a lăsat pe Ciprian Marica doar în tricoul galben echipei naționale. Acum a scufundat... „Submarinul Galben”. O culoare care-i priește! :)

Vara l-a lăsat pe Ciprian Marica doar în tricoul galben al echipei naționale. Acum a scufundat… „Submarinul Galben”. O culoare care-i priește! 🙂

Ciprian Marica face senzație la Getafe. La primul meci ca titular a dat gol și a scos eliminarea unui adversar. Suficent pentru victoria cu 2-0 pe terenul lui Villareal, una dintre revelațiile Primerei Division. Trecuse vara, iar Marica era îmbrăcat doar în tricoul galben al naționalei. Steaua l-a vrut dar n-a vrut el la Steaua. Poate a greșit însă visa la un alt campionat. Unul mai tare. La un moment dat chiar credeam că va rămâne doar cu naționala. Băiatul ăsta are stil și era imposibil să nu-și găsească echipă. Chiar a nimerit-o. Nu ca nume, că Getafe nu e Real sau Barça, dar liga spaniolă e tare de tot. Marica este un atacant pur-sânge. Nu se rupe prea mult cu firea dar în secundele cât are mingea la picior este letal. Ori e gol, ori vine pasa decisivă. Sincer, mă bucur pentru el. Sunt convins că și selecționerul Victor Pițurcă. Marica, marele toreador de la Getafe!

După Vlad Chiricheș (Tottenham) și Costel Pantilimon (Manchester City), care au ajuns în echipele lor, Ciprian Marica uimește Spania prin ceea ce face la Getafe. Marica a avut nevoie de 69 de minute ca să îngroape Villarealul, revelația din Primera Division, chiar în fief-ul „Submarinului Galben”.
Marica a băgat mingea repede-n ațe. Chiar pe „El Madrigal”. Abia trecuseră șase minute de la fluierul de început. După care l-a obligat pe Iniguez să-l faulteze, ca ultim apărător, și să încaseze cartonașul roșu. Lovitura a fost similară cu cea a unui pumnal înfipt în spatele taurului fioros. Ca la coridă. Villareal a căzut în genunchi și nu și-a mai revenit până la final. Dar „toreadorul” Marica a rămas în arenă pentru a fi aclamat la scenă deschisă.
Evoluția lui Marica se înscrie pe o traiectorie ascendentă. Veste bună pentru națională cu două săptămâni înainte de „dubla” decisivă cu Grecia. Băiatul ăsta este genul de atacant care poate rezolva singur problema golului. Cu condiția să fie servit cu mingi utile.
Ciprian Marica nu va rămâne prea mult la Getafe. Sigur. Cu tot respectul pentru această grupare, românul nostru are clasă pentru nume mai tari. Cum ar fi Atletico Madrid sau Valencia. Dar cu răbdare se face și mai mare. Nu degeaba a așteptat luni de zile transferul într-un campionat adevărat! 🙂