Salt spre nemurire!

decembrie 13, 2012 in Judo

 

Zâmbetul unei campioane de legendă: Alina Dumitru.

Zâmbetul unei campioane de legendă: Alina Dumitru.

De pe tatami în lumea numelor de legendă ale sportului românesc. Cam asta ar fi definiția, pe scurt, a momentului retragerii unei mari campioane: Alina Dumitru. Cea mai titrată judoka din istoria acestui sport în România a lăsat performanța pentru familie. O femeie de 30 de ani, plăcută, ageră și plină de viață. Putea continua. Sunt sigur de asta însă a preferat să se bucure de cei dragi. Nu i-a fost ușor. Cele aproape 100 de medalii cucerite la diferite competiții au fost înecate de lacrimile despărțirii. Și ceva suspine. O despărțire tristă dar nu un divorț. Alina rămâne în sport. În sportul care a consacrat-o: judo. A ales să devină antrenoare ca să poată scoate alți campioni. Alina a cunoscut gloria sportivă dar acum, după retragere, va descoperi gloria veșnică, adică nemurirea!

Sacrificii uriașe. Mii de ore de antrenament. Stres la greu. Accidentări care au forțat-o să strângă din dinți ca să poată face față durerii. Fără viață de familie. Numeroase restricții culinare. Cam ăsta este prețul plătit de Alina Dumitru ca să poată asculta imnul României de pe prima treaptă a podiumului de premiere!
E mai mult decât sport. Alina s-a metamorfozat după cum a simțit publicul, fanii. A devenit un fel de fiică a României. La Londra ne-a demostrat, din plin, cât de mult își iubește țara. În finala olimpică a categoriei 48 kg, cu brazilianca Sarah Menezes, Alina a concurat accidentată. În aceste condiții argintul ei este pur și simplu senzațional. E mai strălucitor ca aurul!
Nu întâmplător Alina Dumitru este sportiva clubului Steaua. Armata i-a dat rigoarea, disciplina și dragostea de tricolor. Pe tatami, aceste trăsături s-au transformat în forță și energie. Așa au venit medaliile și gloria. O carieră impresionantă ajunsă, din păcate, la final. Putea continua dar orice lucru, chiar și bine făcut, are un sfârșit!
Alina Dumitru lasă performanța dar nu renunță la judo. Am înțeles că va activa ca antrenoare în cadrul Federației. Nu e rău deloc. Are o experiență colosală care trebuie transmisă sportivilor mai tineri și de perspectivă. Alina îi poate stimula ca să ajungă campioni. Așa cum a fost ea.
O mare campioană, un mare caracter!