Atacul „Kaiserului”

decembrie 14, 2012 in Special

Când a lucrat cu Pițurcă, „Kaiserul” îl lăuda de mama focului. Astăzi, îl critică dur. Ca la noi, la nimeni!

Când a lucrat cu Pițurcă, „Kaiserul” îl lăuda de mama focului. Astăzi, îl critică dur. Ca la noi, la nimeni!

Ajuns pe un loc călduț la UEFA, cu ajutorul lui Mircea Sandu, Ionuț Lupescu intrase într-un con de umbră. Munca la UEFA nu are legătură cu scandalurile din Liga 1 sau alte certuri din fotbalul românesc. Și dacă nu ești în ele nu ții prima pagină a ziarelor sau știrile în „prime-time”. „Kaiserul” nu a uitat acest mic detaliu. Văd că vineri a fost pe prima pagină a site-urilor de sport și nu numai. Atac direct la selecționerul Victor Pițurcă. Pe față. Reproșuri referioare la selecție. Că nu dă încredere jucătorilor de perspectivă. Pentru EURO 2016. În mare, cam are dreptate. Cu un singur amendament: s-o fi spus un jurnalist sau altcineva. Nu el. Ionuț Lupescu a făcut parte din sistem. Când era director general, la Federeție, se pupa cu ei, astăzi, îi critică. E cam aiurea, nu vi se pare?

„E clar, cîţiva jucători care se bat acum la calificare nu vor mai fi la preliminariile pentru 2016 şi atunci, neavînd obiectiv anul acesta, cred că era normal să forţezi mult mai mulţi jucători de perspectivă pentru 2016”, a spus Ionuț Lupescu pe Dolce Sport. Uite cum l-a apucat dorul de echipa națională. Acum, înainte de Sărbători!
Cum puțină reclamă autohtonă nu strică uite că vorbele „Kaiserului” au făcut deja câteva ture prin redacțiile de sport. Și, dintr-o dată, Lupescu este în centrul atenției. Din nou. La UEFA, cine să audă de el? Românii au fost chitiți pe Liga 1, pe CFR și Steaua, iar acum pe… purceluș. Că vin Sărbătorile. Le mai arde lor de ce face Ionuț Lupescu la UEFA?
Într-un astfel de peisaj, anonim, „Kaiserul” iese la rampă și îl înțeapă pe selecționerul Victor Pițurcă. Pe o temă sensibilă care a fost dezbătută intens de presă. O spun din capul locului: pe fond, Lupescu are dreptate. Ce deranjează este că nu era cazul să discute „pe sticlă”. A făcut parte din sistem, a lucrat cu Victor Pițurcă și Mircea Sandu, cei care răspund azi de echipa națională. Dacă avea ceva de spus mai corect era să-i zică direct lui Piți.
Interesant este ce a declarat „Kaiserul”, tot despre Pițurcă, în urmă cu patru ani: „Pentru mine tot ceea ce a realizat Pițurcă de doi ani și jumătate de când este la națională este de apreciat. Sunt convins că munca pe care Pițurcă o face cu pricepere și pasiune va merita prelungirea contractului. Nu e nevoie de reconstrucție la echipa națională. La acest nivel european, mulți dintre jucătorii noștrii au avut trac și asta s-a simțit în jocul nostru. Nu trebuie schimbat Pițurcă pentru că nu am atins obiectivul, și anume ieșirea din grupe. Mi se pare penibil”.
Fără comentarii!