România, victorie de moral!

noiembrie 14, 2012 in Națională

Chinuită, nechinuită, victoria tot victorie rămâne. Selecționerul Victor Pițurcă a împărțit meciul în două, crescător, ca reprizele. În primul mitan a început cu o formulă-test, cei vizați fiind Nistor, Găman, Pintilii, Maxim, Gardoș și Latovlevici. La pauză, primii patru au fost schimbați, iar „Lato” și Gardoș au rămas pe teren. Asta spune ceva. Repriza a doua a fost mai bună. Stancu, Tănase, Bourceanu, Lazăr, Goian şi Torje au schimbat cursul jocului și așa am bătut Belgia. O formație robustă, cu jucători experimentați și de clasă. Noroc cu ratările „dracilor”, din final, că altfel se termina nașpa. O victorie mare, de moral, care le dă curaj „tricolorilor” prentru următoarele jocuri de calificare la Mondialul brazilian!

Păcat că în tribune au fost doar câteva mii de suporteri. Vreo șase-șapte mii. Cam așa ceva. O echipă de calibrul Belgiei ar fi trebuit să umple „Arena Națională”. O temă de meditat pentru viitor. În țară sunt orașe care abia așteaptă echipa națională. Dacă Bucureștiul s-a plictisit de ea, din nou, e bine ca Federația să ducă astfel de jocuri amicale în provincie pentru a evita o situație jenantă.
Belgia a avut controlul în prima repriză și în minutele de prelungire din finalul partidei. A mai avut și 1-0 dar n-a câștigat. România a schimbat liniile la pauză și a crescut în viteză. Cel puțin o treaptă. După golul spectaculos marcat de Maxim, care a adus egalarea în prima repriză, Torje a punctat decisiv din penalty. Naționala a arătat bine, iar pe Marica chiar îl prinde postura de căpitan. Cum se spune pe la noi, are stofă!
Cele mai importante carențe în jocul „tricolorilor” au apărut în minutele de prelungire ale „amicalului”. România putea pierde meciul și nu exagerez deloc când spun asta. A fost un final de foc, jucat greșit și ezitant. Cu fundu-n poartă. Cu marcaj larg, superficial. Putea să ne coste scump. Bine că am scăpat de… goluri. Lukaku a ratat trei ocazii imense care puteau scoate Belgia basma curată. Așa ne-am scos noi!
Un succes care a picat la țanc. Era mare nevoie de el. Prinde bine de tot la moral și urcă un pic România în clasamentul UEFA. Că prea eram de râsul curcilor!

P.S: Vlad Chiricheș a împlinit azi 23 de ani. La mulți ani! Cu sănătate și bucurii!