România – Ungaria, „război” sau fotbal?

octombrie 10, 2014 in EURO 2016

În atenția Jandarmeriei: suporterii maghiari au de gând să intre pe stadion obiecte contondente, arme albe și materiale pirotehnice. Opriții la timp!

În atenția Jandarmeriei: suporterii maghiari au de gând să introducă pe stadion obiecte contondente, arme albe și materiale pirotehnice. Opriții la timp!

Cu fiecare oră, meciul România – Ungaria se apropie de cota maximă de tensiune. Dinspre Budapesta veștile nu sunt în ton cu fotbalul. Mai degrabă cu… războiul. Conform site-ului www.hooliganstv.com, ultrașii maghiari vin spre „Arena Națională” cu un adevărat arsenal: torțe, petarde, fumigene, măști, tricouri, băutură, cuțite și chiar mașini de tocat. O adevărată furtună pare să se îndrepte spre Capitală. E bine ca astfel de informații să fie verificate rapid. Oameni buni, este vorba de fotbal. Nu e război. E suficientă o scânteie ca să apară luptele de stradă, arestați și răniți. Nu este deloc normal. Ca să nu se ajungă aici ar fi bine ca aceste facțiuni dezlănțuite să fie identificate rapid, controlate și izolate dacă situația o cere. Sâmbătă seară vrem fotbal, nu „război”!

La ultimul meci dintre România și Ungaria (3-0), în preliminariile CM 2014, fanii maghiari au transformat Gara de Nord și Centrul Vechi în teatru de război. Incidente violente între suporterii maghiari și jandarmi au fost capul de afiș al știrilor. După câte se aude acum poate fi la fel sau chiar mai rău.
Site-ul www.hooliganstv.com (http://hooliganstv.com/hungarian-hooligans-ready-for-away-game-against-romania/) prezintă un adevărat arsenal pirotehnic, și nu numai, care se pare că a luat drumul Bucureștiului. Petarde, torțe, fumigene, bannere cu mesaje provocatoare, măști, tricouri speciale, cuțite, ba chiar și mașini de tocat. Pe cine au de gând să „toace”? 🙁 Și băutură cât se poate de multă!
Cu așa „stimulente” vă imaginați cu ce fel de oameni vor avea de lucru jandarmii. Sunt facțiuni dure de la cluburi (re)cunoscute precum Ferencvaros, Ujpest, Debrecen, Kispest sau Diósgyőr.
Problemele cele mai mari pot apărea în stadion acolo unde raportul de forțe este net în favoarea românilor. Orice scandare aiurea sau orice banner cu mesaj jignitor poate pune benzină peste focul mocnit. Sperăm să nu se ajungă la acte de violență care să ducă la suspendarea stadionului. Poate că suporterii maghiari asta și vor dar e treaba lor ce au în cap!
Vrem fotbal, nu război. Valabil și pentru suporterii români. Meciul cu Ungaria poate fi câștigat pe teren, iar asta este suficient. Hai România!