Doar antrenorii sunt de vină?

octombrie 9, 2014 in Liga 1

Dacă nu sunt rezultate antrenorii sunt puși la zid și criticați din toate direcțiile. Greu să muncească bine sub așa presiune!

Dacă nu sunt rezultate antrenorii sunt puși la zid și criticați din toate direcțiile. Greu să muncească bine sub așa presiune!

Orice rezultat negativ, orice transfer nereușit, orice boroboață a unui jucător, toate se sparg în capul antrenorului. După 10 etape de Liga 1 s-au schimbat 12 tehnicieni. Ca șosetele. Ultima „victimă”: Ionuț Chirilă, de la CSMS Iași. Incredibil. Mai mult de unu pe etapă de zici că pleacă pe bandă rulantă. 🙂 Asta ca să mai zâmbim un pic. Altfel, o stare jenantă într-un fotbal în care actorii principali și-au pierdut răbdarea. Rezultatele mari apar dacă există răbdare. Faptul că patronii cluburilor cred că se pricep la fotbal mai ceva ca antrenorii angajați tot de ei explică haosul care s-a instalat, de ani buni, în fotbalul românesc. Nici suporterii nu mai au răbdare, iar în complicitate cu șefii clubului îl înjură pe antrenor și-l pun pe goană. După care toată lumea constată că echipa cam tot peacolo e. 🙂 Doar antrenorii sunt de vină?

Lista neagră a antrenorilor demiși în acest sezon de Liga 1 arată cam așa: Marin Barbu, Cornel Ţălnar, Bogdan Stelea, Marius Lăcătuş, Ionel Gane, Mihai Teja, Răzvan Lucescu, Hans Michael Weiss, Daniel Florea, Adrian Falub, Ionel Ganea, Ionuţ Chirilă.
În total 12. Foarte mult pentru un sport profesionist. Formarea unui lot competitiv și omogenizarea relațiilor de joc se face în timp. Chiar și în doi, trei ani. În Liga 1 nimeni nu mai are răbdare. Patroni, președinți de club sau suporteri pun mai toate nereușitele în cârca antrenorilor. Nu e normal așa ceva! 🙁
Măcar să-i lase în pace un tur de campionat. Cum altfel să-și poată aplica strategia? După ce că li se pun în față loturi încropite pe baza „inspirației” patronilor sau președinților ce să le mai cerem? Un antrenor trebuie întrebat și la „ieșiri”, și la „plecări”. El știe cel mai bine de ce are nevoie echipa ca să joace bine.
Graba de a schimba antrenorul explică din plin inconstanța unor echipe. Pleacă în cantonament cu cineva și incepe campionatul cu… altcineva. Dacă antrenorul respectiv are noroc atunci va îmbrăca paltonul la iarnă, iar dacă nu, nu!
Garanția unor rezultate mărețe ține și de răbdare, iar dacă nu apar… antrenorul e de vină. Chiar așa? Doar antrenorii sunt de vină?