Cu Ungaria, începutul… sfârșitului?

octombrie 12, 2014 in EURO 2016

Selecționerul Victor Pițurcă a căzut pe gânduri după ce a văzut că elevii săi nu au învins Ungaria. Sau poate se gândește la Al Ittihad?

Selecționerul Victor Pițurcă a căzut pe gânduri după ce a văzut că elevii săi nu au învins Ungaria. Sau poate se gândea la… Al Ittihad?

Doar egal cu Ungaria. Și asta datorită presiunii enorme care s-a pus pe acest meci. O presiune exagerată în care s-au amestecat orgoliile istorice cu iluzia că după al doilea meci din grupă tricolorii sunt ca și calificați la turneul final al EURO 2016. Rezultatul s-a văzut, iar consecințele se simt în clasament. Unii dintre jucători, chiar și selecționerul Pițurcă, vorbeau despre un punct câștigat. Da de unde… Matematica spune că s-au pierdut două. Când scoți afară un jucător genial ca Lucian Sânmărtean fotbalul nu te iartă, iar Victor Pițurcă a simțit asta. Oricum pleacă la arabi așa că nu prea mai contează astfel de vorbe. Mă tem însă că acest rezultat ar putea deveni începutul… sfârșitului. Dacă nu câștigă la Helsinki, naționala României riscă să intre într-un con de umbră din care cine știe când va mai ieși!

Venirea furtunoasă a suporterilor maghiari, stăpâniți de aburii lui Bahus și de scandări iresponsabile, a amplificat exponențial tensiunea meciului România – Ungaria. Raț și ai săi au văzut, au simțit dar n-au realizat că adversarul e capabil de orice ca să plece acasă măcar cu un punct.
Apropo de suporteri. Ca să arate democrație și respect față de „oaspeții europeni”, forțele de ordine mai aveau un pic și îi pupau pe ultrașii unguri. În schimb, stewarzii au transformat peluzele în terenuri de antrenament, iar pe post de saci de box au fost fanii români. Mare e Curtea Domnului, zău așa! 🙁
Pe teren, Sânmărtean ne-a adus aminte de marele Hagi. Cam singur împotriva tuturor. Dribla, alerga, pasa, șuta. Mai avea un pic și marca. O prestație entuziasmantă în prima repriză. Pițurcă l-a schimbat după pauză, iar publicul i-a dat peste nas aplaudându-l, în picioare, pe magicianul din Ghencea. Piți, dacă îl țineai și într-un picior aveam șanse reale să învingem Ungaria. Așa ne-am ales cu un egal rușinos! 🙁
Naționala a jucat ceva-ceva doar în prima repriză. În al doilea mitan ungurii au făcut legea. Mai era un pic și ne băga mortu’ în casă. Cu noroc a rămas 1-1. Urmează ultimul test al lui Piți la națională: Finlanda. Apoi își face bagajele pentru Arabia Saudită unde îl așteaptă Al Ittihad.
O victorie la Helsinki înseamnă oxigen, iar egalul sau înfrângerea echivalează cu rușinea absolută!