România, România, ole, ole, ole!

septembrie 5, 2013 in Națională

Meciul România - Ungaria este partida de totul sau nimic. Suporterii echipei naționale au simțit asta și se pregătesc să ia cu asalt „Arena Națională”!

Meciul România – Ungaria este o partidă de totul sau nimic. Suporterii echipei naționale au simțit asta și se pregătesc să ia cu asalt „Arena Națională”!

Meciul cu Ungaria e aproape. La depărtare de câteva ceasuri bune. Doar calculele sunt de actualitate. Cine intră? Cine nu joacă? Suporterii maghiari au pornit și ei spre „Arena Națională”. Pe mulți i-am văzut cu fața acoperită semn că au confundat meciul cu războiul. Tensiunea crește cu fiecare minut mâncat de nisipul clepsidrei. „Tricolorii” nu trebuie să simtă presiunea ci doar să audă imnul „Deșteaptă-te române” și încurajările a peste 50.000 de fani. „România, România, ole, ole, ole!”. Naționala are nevoie de victorie pentru că egalul o face să stea la mâna ungurilor care au un punct mai mult în clasament. Marele avantaj este acest minunat stadion care va fi arhiplin. Zeci de mii de stegulețe tricolore. Și tot atâtea inimi roș-galbene-albastre vor bate tare pentru țara lor. Un meci de totul sau nimic, un meci de cânt sau lacrimă, un meci de dulce sau amar. Hai România!

Tensiunea crește exponențial și va atinge cote înalte atât în tribune dar mai ales pe teren. Vin vreo trei mii se suporteri maghiari, iar fotografiile apărute în presă arată că sunt puși pe „fapte mari”. Torțe, fețe acoperite, agresivitate. Doamne, vin la meci sau la război? Sper să fie totul ok și să nu trăim clipe dramatice!
În meciul de la Budapesta am obținut un egal miraculos. Chipciu a punctat în ultimele secunde și a salvat naționala de la o înfrângere rușinoasă. A fost 2-2. Vineri seară va fi altceva. România e forțată să atace Ungaria în timp ce maghiarii au și șansa egalului pentru că stau mai bine în clasament. Dovadă că selecționerul Victor Pițurcă începe cu Bogdan Stancu, în flancul stâng, și Ciprian Marica, în avanposturi. O națională ultraofensivă. Piți își asumă riscuri dar n-are încotro. Dacă nici cu Ungaria nu joci la victorie atunci cu cine? Râul, ramul, toate sunt alături de „tricolorii” noștri. Gazon excelent, stadion arhiplin, lot valid, formule flexibile de joc, variante pe fiecare post.
Aștept de la băieții noștri multă determinare. Și să cânte imnul la început de meci ca să simtă cu adevărat ce înseamnă România. Dacă joacă cu sufletul vor mătura pe jos cu ungurii. Indiferent ce s-a întâmplat până acum trebuie să fim alături de echipa națională cu trup și suflet. Jucați pentru România, jucați pentru români!
Echipa probabilă: Tătăruşanu – Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ – Bourceanu, Pintilii – Torje, Maxim, Stancu – Marica
România – Ungaria, vineri, 6 septembrie, ora 21:00, în direct la Antena 1 și GSP TV!