3-0 și… ciocu’ mic!

septembrie 6, 2013 in CM 2014 - Brazilia

Ciprian Marica a dat peste nas celor care l-au criticat în ultimele zile. Valoarea iese la suprafață ca untdelemnul deasupra apei!

Ciprian Marica a dat peste nas celor care l-au criticat în ultimele zile. Valoarea iese la suprafață ca untdelemnul deasupra apei!

Mereu am fost obișnuiți să răbdăm multe. Inclusiv umilințe. Fel de fel. Relațiile cu Ungaria au fost mai mereu tensionate din motive care țin de istorie și politică, nu de sport. Bucureștiul a stat ore bune sub terorea unor hoarde dezlănțuite. Presa maghiară a luat repede foc și a titrat pe site-uri: „Atrocități anti-maghiare în România!”. Ce nebunie! Mai bine veneau aici să-și vadă conaționalii beți criță și puși pe scandal. Într-un astfel de peisaj, naționala României a fost forțată să joace și să ia cele trei puncte. Un 3-0 care ne-a redat, măcar pentru o noapte, mândria de a fi români. Ungaria n-a contat în meci fiind pur și simplu umilită, zdrobită. Mai ales la eurogolul reușit de Pintilii. Ura afișată de fanii maghiari împotriva românilor a primit răsplata cuvenită. Un 3-0 ca la neprezentare, iar după ce se trezesc din beție doar atât: ciocu’ mic că sunteți praf!

Nu mi-am imaginat că în mintea unor suporteri, fie ei și maghiari, poate sta ascunsă atâta ură și intoleranță. Cei aproximativ 3.000 de fani unguri au venit la București doar ca să se bată cu jandarmii și românii. Băuturile alcoolice au curs gârlă în trenurile, autocarele și mașinile cu care aceștia au venit la meci. Scandările urâte, agresivitatea și violențele nu au întârziat să apară. Noroc cu jandarmii care au știut să controleze situația până la cel mai mic detaliu!
„Tricolorii” au adunat în ei dorința unei națiuni și au erupt precum Vezuviul cu secole în urmă. Marica ne-a arătat că un fotbalist de clasă știe să joace chiar și atunci când n-are echipă. Pintilii a continuat seria golurilor incredibile de la Steaua. Un eurogol care a îngenuncheat definitiv o reprezentativă maghiară care a comis greșeli grave în apărare. Tănase a pus bomboana pe tort cu o execuție de maestru care i-a trimis pe suporterii unguri la… Gara de Nord. De 32 de ani Ungaria nu ne bate la fotbal. Legenda continuă!
Suntem în cărți pentru barajul de Rio. E musai să confirmăm cu Turcia. Altfel e păcat de victoria asta istorică. O victorie dedicată românilor care uneori rabdă mai mult decât e cazul. Știți bine la ce mă refer! 🙂 Hai România!