România, cu „10” pe banca de rezerve !!!

martie 26, 2017 in CM 2018 - Rusia

De multă vreme, naționala de fotbal își tot caută liderul. Un jucător capabil să facă diferența în momentele-cheie. Stanciu va fi pe teren dar fără „10” pe spate. De ce?

Ziua cea mai lungă și grea pentru „tricolori”. Meciul cu Danemarca este un fel de totul sau nimic. Episodul cu numărul 10 din „foiletonul” cu danezii în care avem numărul 10 pe banca de rezerve. Faptul în sine contează mai mult decât cui i l-a dat selecționerul Daum. România a jucat mereu cu un număr 10 de clasă. Dobrin, Hagi sau Mutu făceau jocul și dădeau tonul. La Cluj cine dă tonul? Aceasta-i întrebarea! Ne dorim cu toți o victorie MARE. Un succes care să astupe rănile atâtor ani de frustrare în care „tricolorii” au văzut mondialele doar la televizor. „Globalizarea” a sufocat și farmecul de odinioară dat de „decar”. Și încrederea, și speranțele, și uimirea. Totul. Stanciu va fi în echipă din primul minut și putea purta cu cinste acest număr. L-a avut până nu demult dar i s-a luat la fel de repede cum i s-a dat. Totuși, să sperăm și să credem în victorie. Hai România !!!

Cu Danemarca, victoria este obligatorie. Orice alt rezultat ne vinde iluzii gratuite. Nu va fi ușor în fața unui lot cotat cu 70 de milioane de euro peste cel al tricolorilor: danezii, 135 de milioane, ai noștri, 65. Cifră rotundă și la numărul meciurilor directe: 10. România are avantaj la victorii (4-3), au fost două egaluri, suntem pe plus la golaveraj (17-14) însă statistica nu ține de cald. Important este ca „tricolorii” să câștige ACUM!
Selecționerul Christoph Daum a pregătit o partitură ofensivă. Un 3-4-1-2 spectaculos dar riscant. Că n-are încotro. Cu trei fundași și cu Stanciu în spatele atacanților Chipciu și Keșeru. Dar iată formula de echipă care circulă pe site-uri și prin redacții: Tătărușanu (12) – Săpunaru (22), Chiricheș cpt. (6), Toșca (3) – Benzar (2), Marin (15), Pintilii (8), Latovlevici (14) – Stanciu (23) – Chipciu (7), Keșeru (13). Surpriză, numărul 10 stă pe banca de rezerve!
Repet, acum nu contează numele celui care poartă „10”-le ci faptul că acest tricou a ajuns pe banca de rezerve. România a avut mereu pe teren un „decar” de clasă care lega jocul. În seara asta numărul magic putea fi Nicușor Stanciu. Avea tot dreptul și, culmea, a mai purtat zecele cu tricolor. Băiatul ăsta are tupeu și instinct de învingător. Dar să așteptăm meciul că domnul Daum răspunde de toate!

P.S. 1: România – Danemarca, duminică, 26 martie, ora 21:45, în direct pe TVR 1!
P.S. 2: Cristian Țopescu, renumitul comentaror tv, împlinește astăzi vârsta de 80 de ani. Poate era bine ca Televiziunea Română, și nu numai, să le ofere suporterilor echipei naționale bucuria ca meciul de la Cluj să fie comentat de domnul Țopescu. La mulți ani, maestre !!!