De la Patrick la… „țínutul în frâu”

martie 23, 2017 in Special

„Majoritatea eşecurilor din viaţă sunt ale oamenilor care nu-şi dau seama cât de aproape sunt de succes atunci când renunţă.” — Thomas Edison

Povestea lui Patrick și a colegilor de băutură din avionul naționalei este tristă. Tot ce au muncit băieții ăia s-a năruit de la prima secundă în care știrea a rulat la televizor. După pedeapsă șanse vor mai avea dar pata neagră din CV se va șterge greu de tot. Poate chiar deloc. O problemă pentru tinerii fotbaliști care visează la mărire și dau cu bâta-n baltă după ce semnează un contract gras, ajung la echipa mare sau sunt convocați la lotul național. Totul ține de educație, de familie. Undeva, cineva a greșit capital. Ideea că dacă un părinte merge după copil la antrenament sau meci, fie și după 18 ani, nu e la modă sau nu dă bine constitue o gravă eroare. În performanță este nevoie de sacrificiu, iar sacrificiu înseamnă să renunți la multe, să renunți la libertatea de a face ce vrei. Cei care îi ironizează pe aceia care își „țin în frâu” copiii vor plânge mai târziu. Anturajul prost se formează tocmai din prea multă libertate, iar când realizezi că nu mai e nimic de făcut e prea târziu. Viața a bătut sportul! 🙁

Patrick Petre, Nedelcearu, Dudea și Olteanu au fost trimiși acasă după ce au băut ce nu trebuia în avionul naționalei care îi ducea în Spania. O lovitură năucitoare pentru acești tineri de perspectivă care s-au și văzut pe cai mari deși mai au o groază de muncă. O problemă de educație care, din păcate, se întâlnește mult prea des în zona de juniori și tineret. 
Tatăl lui Patrick, celebrul FlorentinPetre, i-a luat apărarea dar cred că greșește. Omenesc e firesc dar ca mesaj public nu-i face bine. „Din ce știu eu sigur, Patrick, Dudea și Nedelcearu au frică de avion, cred că și din această cauză au făcut acel gest, regretabil de altfel”, a spus Florentin Petre conform www.gsp.ro (http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-gsp-ro-florentin-petre-ii-ia-apararea-lui-patrick-poate-din-cauza-asta-a-baut-il-desfiinteaza-pe-mircea-rednic-sa-se-uite-la-fiica-lui-505521.html)
Patrick trebuia ținut în frâu. Florentin a fost un fotbalist uriaș și dacă știa că sunt probleme cu anturajul copilului său trebuia să intervină în forță. Chiar și cu o palmă părintească. Făcea bine, atunci, că acum pare târziu. Nu vorbesc de legatul cu sfoară de pom. 🙂 Dacă se pune problema așa nu ai ce să cauți în performanță. Patrick joacă la un club mare, are un contract important, are talent cu carul, a ajuns la naționala U21, era pe val. Acum a stricat totul printr-un gest incalificabil.
Părinții care au copii în sportul de performanță trebuie să meargă după ei peste tot. Oricât ar fi de bună educația primită acasă intervenția anturajului nefast le poate fi fatală. E timp și pentru libertate. Mai încolo, după ce au ajuns sus și au realizat că tot ceea ce câștigă trebuie păstrat pentru o viață lipsită de griji.
Cei patru „mușchetari” în frunte cu Patrick vor mai primi șanse pentru reabilitare că sunt băieți tineri. Dacă vor demonstra că și-au schimbat stilul de viață și atitudinea față de performanță vor reveni repede în top. Dacă nu atunci vor rămâne cu amintirea unor momente frumoase și punct. S-a tras cortina!

P.S. Lui Dorin Rotariu i s-a tot reproșat că e cu mama după el peste tot. Că e… „mămos”. 🙂 Și la antrenament, și la meciuri, și cu naționala. Uite că „mămosul” de Rotariu a ajuns la FC Bruges, iar alții suspină că n-au avut pe cineva din familie care să le spună „stop” atunci când sar gardul aiurea !!!