Renaşterea

decembrie 13, 2013 in Handbal

La fel cum făcea şi la Oltchim, Paula Ungureanu a închis poarta naţionalei. Super Paula a făcut minuni cu Ungaria şi Cehia!

La fel cum făcea şi la Oltchim, Paula Ungureanu a închis poarta naţionalei. Super Paula a făcut minuni cu Ungaria şi Cehia!

Odată cu dispariţia Oltchimului credeam că se alege praful de handbalul feminin. Nu este aşa. Naţionala României a renăscut la Campionatul Mondial. Elevele antrenorului Gheorghe Tadici au ajuns în optimile de finală, iar dacă trec de Polonia, duminică, sunt în „sferturi”. E clar că există potenţial şi că lucrurile se pot regenera din mers. Singura teamă ţine de psihic, de tăria morală. Dacă „tricolorele” vor rezista mental presiunii imense care apare în această fază KO a competiţiei atunci au şanse mari să ajungă la medalii. Drumul e greu dar dacă reuşesc va fi şi mai frumos!

Naţionala de handbal feminin a renăscut la Mondiale. Într-o perioadă zbuciumată, plină de frământări şi căutări, de probleme financiare la nivelul cluburilor, culminând cu dezintegrarea Oltchimului, uite că se poate face performanţă.
Antrenorul Gheorghe Tadici a format o echipă puternică. Locul secund ocupat în grupa D, cu Germania şi Ungaria mari favorite, este o dovadă. Tadici, poate şi pentru că este mai exigent în relaţia cu jucătoarele, a reuşit să-şi impună stilul. Fetele joacă pentru glorie dar şi de plăcere. S-a văzut asta în partida cu unguroaicele şi contează enorm pentru viitor.
Tadici a ales bine momentele de „time out” şi a ţipat la jucătoare exact când şi cât trebuia. Nu mai mult. Efectul s-a văzut pe tabela de marcaj. Dacă nu ratau prosteşte şase aruncări de la 7 metri „tricolorele” puteau invinge Germania şi ocupau prima poziţie în grupă. Dar e bine şi aşa! 🙂
O notă specială pentru Paula Ungureanu. Simpatica portăriţă a naţionalei a apărat senzaţional în meciul cu Ungaria: aruncări de la 7 metri, faze de „unu la unu”, „torpile” lansate de la 9 metri. Pur şi simplu a fost senzaţională. În fiecare secundă, super Paula ne-a adus aminte de Oltchim. La fel Nica Brădeanu, Oana Manea, Cristina Neagu sau Ada Nechita. Nu vreau să supăr pe cineva dar fostele jucătoare de la Oltchim s-au regăsit sub tricoul naţionalei.
Fetele noastre pot mai mult. Important este să creadă în şansa lor şi în puterea lor de joc. Dacă vor rezista mental sunt şanse mari la o medalie. Aici este cheia la ceea ce va urma. Naţionala de handbal feminin a renăscut şi vrea să ajungă acolo unde se avântă vulturii. Sus, pe culmi, la medalii!