Simona Halep aduce WTA în România!

decembrie 14, 2013 in Tenis

Victoriile Simonei Halep din 2013 au adus la București un turneu WTA de top. Bravo, Simona!

Victoriile Simonei Halep din 2013 au adus la București un turneu WTA de top. Bravo, Simona!

Sportul a reprezentat, mai mereu, un subiect de care politicienii s-au lipit ca marca de scrisoare. E ușor să promiți echipe, turnee, stadioane sau săli de sport însă este și mai greu să le faci. De multe ori se nasc lucruri de mântuială doar de dragul de a fi făcute. Cam așa au apărut, acum câțiva ani, săli de sport în localități fără tineri sau terenuri de fotbal în… pantă. 🙂 Noroc că sportul românesc continuă să ofere performanțe notabile și… performeri. Victoriile Simonei Halep din acest an, în șase turnee WTA, au forțat Federația Română de Tenis (FRT) să preia organizarea turneului de la Budapesta, iar Guvernul să susțină acest demers cu 250.000 de euro. Așadar, vom avea un turneu profesionist de tenis și pentru fete. Nota 10 tuturor. Nu mai contează motivele pentru care au făcut-o. Simona Halep își va apăra titlul de la Budapesta acasă, în România!

Organizatorii turneului de la Budapesta au probleme cu finanțarea evenimentului. Așa s-a ajuns ca FRT să intre pe fir și să aducă acest eveniment la București. Au contat enorm victoriile Simonei Halep din acest an dar mai ales faptul că este deținătoarea trofeului.
Ca să faci așa ceva este nevoie de bani. Mulți. Guvernul României nu a stat cu brațele-n sân. Și bine a făcut. Premierul Victor Ponta a decis să sprijine evenimentul, iar Simona Halep este fericită că își va apăra titlul acasă, în fața românilor.
Astfel de gesturi nu trebuie să rămână singulare și, din câte știu, nu vor rămâne. Handbalul așteaptă încă o sală polivalentă multifuncțională, Bucureștiul duce dorul unui patinoar modern și primitor, atletismul așteaptă să organizeze un Grand Prix de top etc. Câte mai sunt de făcut pentru sport!
Ideea este că, la noi, performanța stimulează investițiile. Poate era mai bine invers, adică investițiile în infrastructuri sportive să genereze marile victorii. Dar să trăim clipa. Prin succesele sale, Simona Halep a reușit să aducă un turneu WTA în România. Vizibilitate maximă pentru țară echivalentă cu munca a 100 de ambasade. Felicitări Simona, felicitări pentru toți cei implicați!