Rapid, mereu o poveste frumoasă

ianuarie 15, 2013 in Liga 1

Cu puțin de la mulți Rapidul își poate rezolva problemele financiare sau măcar o parte din ele. Totul e să se vrea!

Cu puțin de la mulți Rapidul își poate rezolva problemele financiare sau măcar o parte din ele. Totul e să se vrea!

Dintr-o candidată la titlu, Rapidul a ajuns să se gândească la evitarea retrogradării. Cel puțin cam asta reiese din declarațiile care vin dinspre Giulești după momentul declarării insolvenței. Nu este deloc o rușine. Sunt vremuri grele, cu mari probleme finaciare. Glasgow Rangers a ajuns tocmai în Liga a III-a. Rapidul este o poveste frumoasă din fotbalul românesc care nu se va sfârși cu una cu două. E nevoie ca suporterii să nu abandoneze echipa la greu. Cei de la Glasgow Rangers umplu arena când favoriții lor joacă acasă. Poate n-ar fi rău un astfel de model. Și cu bani, de ce nu? Cunosc fani giuleșteni cu afaceri importante care pot ajuta la greu. S-ar găsi o formulă. Important este ca George Copos să fie deschis și să încerce schimbarea structurii acționariatului. Asta dacă vrea, cum spune domnia sa, ca Rapid să rămână farmecul vieții!

Din ce în ce mai puțini „jucători cu nume” la Rapid. Criza face ravagii peste tot însă n-aș eticheta insolvența ca pe un capăt de țară. Nu este o sperietoare. Dimpotrivă. Face un pic de curățenie în club, pleacă jucătorii cu salarii mari și rămân cei care se mulțumesc cu puțin dar sunt dispuși să pună osul la treabă.
Apropo de bani. Paradoxul este că unii dintre fotbaliști giuleșteni au avut salarii mari dar n-au jucat cine știe ce. Nu știu cât de vinovat este patronul George Copos în toată povestea asta. Poate o avea și el destule păcate însă, din câte cunosc, de transferuri s-au ocupat alții. Și când nu sunt banii tăi în… joc doar îi dai. Cred că am spus totul!
Consider că Rapid București este unul dintre puținele cluburi din România la care se poate implementa un acționariat multiplu din care să facă parte patroni, suporteri, foști jucători sau nume de legendă ale grupării de lângă Podul Grant. Vorbesc de mii, zeci de mii sau chiar sute de mii de acționari. Cu puțin de la mulți s-ar putea rezolva majoritatea problemelor!
Poate sunt visător dar așa înțeleg, astăzi, fenomenul „alb-vișiniu”. George Copos ar trebui să fie deschis în această direcție. Singur e greu să revolve criza de acum. Rapidul poate trăi și merge mai departe doar prin cei care iubesc cu adevărat clubul. E singura garanție că va rămâne aceeași poveste frumoasă din fotbalul românesc!