Proiectul „Academia Hagi” a reușit!

ianuarie 16, 2013 in Copii și juniori

„Regele” zâmbește. Are și motiv: Viitorul Constanța începe să ofere jucători pentru echipa națională!

„Regele” zâmbește. Are și motiv: Viitorul Constanța începe să ofere jucători pentru echipa națională!

Viitorul Constanța înseamnă Gică Hagi. Filosofia sa despre fotbal, felul său de a fi, exemplul oferit tinerilor de-a lungul unei cariere impresionante, dorința de a fi mereu mai bun sau cel mai bun. Hagi a investit bani și speranțe într-o academie care începe să-și prezinte roadele. Iancu a ajuns la Steaua, iar selecționerul Victor Pițurcă i-a convocat la națională pe portarul Buzbuchi, Bălașa, Chițu și Alibec. Când „Regele” s-a apucat să pună bazele academiei de fotbal am spus că dacă Hagi nu reușește să scoată jucători de calitate speranțele de redresare ale fotbalului românesc sunt aproape de zero. Proiectul „Academia Hagi” a reușit, deci există viitor!

Când muncești cu pasiune, în orice domeniu, vine și reușita. Totul e să vrei dar în primul rând să existe o strategie bine pusă la punct care să fie respectată cu sfințenie. Academia de fotbal coordonată de Gică Hagi se înscrie în aceste tipare. În primul rând oferă condiții excelente de pregătire dar cel mai important este profesionalismul de care dau dovadă toți cei care muncesc acolo.
Unii, mari „analiști” de fotbal, l-au acuzat pe Hagi că a strâns toată crema de la copii și juniori și a dus-o la Constanța. Raționament banal. Cum părinții decid pentru copii lor aceștia au realizat ce se întâmplă acolo. Ceva cu mult mai important decât o simplă școală de fotbal. Un fel de universitate a fotbalului din România. Și nu au ezitat să-și lase copii acolo pentru că aveau o garanție a seriozității și reușitei în sport: Gică Hagi!
Munca celor de la academie pur și simplu a erupt de când Viitorul Constanța a intrat în Liga 1. Ce nume frumos: Viitorul. Un mesaj de la Hagi pentru cei care înjură un fotbal care încă n-a murit pentru că mai are valori. Problemele sunt în altă parte și țin de imaginea conducătorilor săi.
Iată că Gabriel Iancu a ajuns la Steaua. Acum, selecționerul Victor Pițurcă i-a chemat la lotul național pe portarul Alexandru Buzbuchi și jucătorii Mihai Bălaşa, Aurelian Chiţu şi Denis Alibec. Dacă Alibec a fost „resuscitat” după un început de carieră tumultos, ceilalți vin din urmă cu speranțe. O mare realizare pentru Viitorul Constanța, pentru Gică Hagi. Garanția că fotbalul românesc nu moare!