Mititelu, atac la „Rege” și „Baci”!

ianuarie 17, 2013 in Special

„Regele” și „Baciul” pot reforma fotbalul românesc. Inclusiv readucerea cluburilor de legendă, precum Univ. Craiova, Poli Timișoara sau UTA, în Liga 1.

„Regele” și „Baciul” pot reforma fotbalul românesc. Inclusiv readucerea cluburilor de legendă, precum Univ. Craiova, Poli Timișoara sau UTA, în Liga 1.

În cazul Universitatea Craiova i-am luat partea lui Adrian Mititelu chiar dacă și el a contribuit, printr-un management de amatori, la dezafilierea clubului oltean. Acum văd că îi atacă pe Gică Hagi și Gică Popescu pe motivul că n-au ce căuta în funcții de conducere la Federația Română de Fotbal (FRF). Vezi Doamne, cei doi nu sunt buni manageri. Domnul Mititelu dă cu bâta-n baltă. „Regele” a demonstrat astfel de calități la Viitorul Constanța, iar „Baciul” are o școală de fotbal care încă mai produce valori, un club în Liga a II-a (Chindia Târgoviște) și multe reușite în afaceri. Plus imaginea excelentă pe care cei doi cumnați o au în străinătate. Dacă Hagi și Popescu n-au ce să caute în fruntea Federației, atunci cine?

Dacă Adrian Mititelu este de înțeles atunci când vorbește despre Universitatea Craiova și ceea ce i s-a întâmplat acestui club, patronul „Științei” greșește atunci când pune tunurile pe nume de referință ale fotbalului românesc, Gică Hagi și Gică Popescu. Nu-l înțeleg de ce face asta însă prin acest demers are numai de pierdut, inclusiv imaginea de luptător împotriva răului din fotbal.
„Ce au făcut Popescu şi Hagi ca să fie manageri? În afară că au fost mari fotbalişti, nu stă nimic în spatele lor”, a spus Adrian Mititelu la Digi Sport. Un raționament simplist și răutăcios. Dacă unul dintre cei doi ar accepta să vină președinte la Universitatea Craiova cred că discursul domnului Mititelu ar trece în extrema cealaltă, cu elogii continue.
De ce nu are dreptate Adrian Mititelu? Simplu. Gică Hagi a confirmat ca manager la Viitorul Constanța. A organizat, din temelii, o academie de fotbal care începe să dea jucători de calitate. O face mai bine decât în meseria de antrenor. „Regele” are credibilitate și poate fi unul din stâlpii reconstrucției fotbalului românesc. „Baciul”, la fel. Școală de fotbal în Craiova, care formează jucători de calitate, un proiect luat de la zero în liga secundă (Chindia Târgoviște) cu o perspectivă frumoasă și, nu în ultimul rând, reușitele din afaceri.
Hagi și Popescu pot ajunge acolo sus. Președinte, respectiv director general al FRF. De ce nu? Faptul că Adrian Mititelu se ia de ei pe tema asta este o greșeală grosolană pe care și-o asumă cu toate consecințele. Nu se știe ce aduce viața. Dacă nici oamenii ăștia nu sunt buni, atunci cine?