De la Cruz direct la… Râpă

ianuarie 18, 2013 in Liga 1

Cornel Râpă este prima opțiune a Stelei pentru postul de fundaș dreapta. Cel puțin așa susține patronul Gigi Becali. Nu e suficient?

Cornel Râpă este prima opțiune a Stelei pentru postul de fundaș dreapta. Cel puțin așa susține patronul Gigi Becali. Nu e suficient?

Rafa Cruz nu l-a convins pe Gigi Becali în meciul amical, disputat vineri seara, cu FC Basel (Elveția). Steaua are nevoie, ca de aer, de un fundaș dreapta de calitate, iar brazilianul de la Atletico Mineiro se anunța o soluție decentă. Din ce informații vin din Spania, antrenorul Laurențiu Reghecampf l-ar vrea până în vară dar Gigi Becali nici nu vrea să audă de așa ceva. Patronul „roș-albaștrilor” îl preferă pe Cornel Râpă (Oțelul Galați), un jucător cu experiență, de echipa națională. Până la urmă ajungem la aceeași întrebare care ne macină de ani și ani: cine transferă în Liga 1, patronii sau antrenorii?

Rafael Cruz nu l-a impresionat pe Gigi Becali deși în ziua meciului cu Basel a împlinit 28 de ani. Chestii sentimentale care nu țin de cald. Dar oare este normal? Într-adevăr, Rafa Cruz a jucat prudent, fără să riște, probabil din teamă de a nu compromite transferul. Brazilianul nu avea de unde să știe care este moda pe la noi. Adică nu antrenorii decid transferurile ci patronii!
Se pare că antrenorul Laurențiu Reghecampf ar fi încercat să-l oprească pe Cruz până în vară dar n-a fost cu putință. Cel dorit în flancul drept al apărării este gălățeanul Cornel Râpă. Nu-i rău deloc pentru Steaua dar măcar să se perfecteze tranzacția că până acum s-a vorbit mult și nu s-a făcut nimic.
Râpă se încadrează perfect în profilul de jucător dorit de Becali. Român, tânăr, talentat, face binișor faza ofensivă, dă centrări bune, cu experiență și de nivelul echipei naționale. Nici în vecii vecilor Rafa Cruz n-ar fi putut îndeplinii aceste criterii ad-hoc. Așa că ura și la… aeroport! 🙂
Sincer, n-aș vrea să fiu în pielea brazilianului. Pe de altă parte, între el și Râpă l-aș alege pe gălățean. Cu condiția să se întâmple ceea ce spune Gigi Becali. Dacă nu, iar Steaua pierde calificarea cu Ajax din cauza fundașului dreapta atunci Gigi Becali își va pune în cap toți suporterii care astăzi îl aplaudă frenetic. Aici depinde doar de el. Nu de „Reghe”, nu de „Meme”!
O anormalitate a fotbalului românesc. În loc ca antrenorii să decidă cu cine vor să lucreze patronii le bagă pe gât pe cine vor ei. După care fac scandal că nu sunt rezultate. Ce nebunie!