„Țânțarul”, stăpânul „câinilor”!

ianuarie 19, 2013 in Liga 1

La Dinamo, Cornel Țălnar a dat milităria jos din pod. „Țânțarul” vrea să știe pe cine se poate baza în retur!

La Dinamo, Cornel Țălnar a dat milităria jos din pod. „Țânțarul” vrea să știe pe cine se poate baza în retur!

Antrenorul Cornel Țălnar scoate untul din „câini”. La Poiana Brașov, „Țânțarul” îi aleargă pe jucători de le sar capacele. Nu e rău. Aer curat, efort generos, condiție fizică. Unii critică astfel de metode dar până la a demonstra ineficiența lor toate echipele care au trecut prin asemenea încercări o duc bine. Exemplul Stelei este grăitor. Acum un an, Ilie Stan a pus, tot în Poiană, bazele parcursului din acest campionat. Tălnar știe bine că fără condiție fizică nu poate face mare lucru. Un punct vulnerabil care trebuia corectat urgent. Măcar să-l lase pe om să-și facă treaba în liniște. Deocamdată, „Țânțarul” stăpânește „haita”!

Susțin, în continuare, ideea că acționarii de la Dinamo au făcut o alegere excelentă atunci când au decis să dea echipa pe mâna lui Cornel Țălnar. Omul de curte, omul care de ani și ani știe cam tot ce mișcă pe acolo, la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare. Un detaliu important. Spre deosebire de alți tehnicieni, Țălnar înțelege perfect, în vremuri de criză, relația club – antrenori – jucători.
Unii spun că este „umbrela de vreme rea” pe care Dinamo o scoate atunci când este în criză. Dacă ne uităm la momentele când a venit antrenor la echipa mare putem accepta o așa abordare însă rezultatele spun altceva. „Țânțarul” a reușit mereu să resusciteze echipa. Victorii, egaluri, joc bun. Nu am înțeles de ce în precedentele patru mandate nu a fost lăsat să meargă până la capat. Dar asta este o altă poveste.
Acum? „Țânțarul” i-a urcat pe „câini” pe crestele munților. La Poaina Brașov. Îi aleargă până scot limba de-un cot. În același timp, mai și glumește cu ei. Știe să țină grupul „în priză”. Mare lucru. Unii dintre jucători scapă câte-o mică vorbă de duh în colțul gurii dar ce nu le place azi le va prinde bine mâine!
Țălnar a început cu ceea ce trebuia început: condiția fizică. În turul campionatului, Dinamo a suferit la acest capitol. Antrenamentele „de relaxare” din „era Bonetti” au fost înlocuite cu o pregătire spartană cum nu s-a mai făcut de multă vreme. Una peste alta, „Țânțarul” a ajuns stăpânul „câinilor” și scoate untul din ei. La alergare! 🙂